Foto Fredrik Jonsving

Felfri inledning för childrenlaget på ungdoms-EM i hoppning

Den här veckan rids EM i hoppning för young rider, junior och children i Oliva, Spanien. Sverige har lag i alla kategorier. Bäst hittills har det gått för childrenlaget som ligger i delad ledning efter första omgången.

Children-EM: Blågul medaljvittring

Nio lag lyckades pricka ett felfritt resultat i onsdagens första lagomgång för children-ryttare. I svenska laget rider Nora Andersson på Nilia vd Bisschop, Mathilda Hansson på Rubio Monocoat Electric, Nathalie Wennerhorn på Kenneth du Petit Vivier och Carl-Hugo Westergren på Call Girl 5. Sofia Bengtsberg är lagledare. Två omgångar återstår på fredag och lördag innan medaljerna delas ut.

Aktuell ställning och resultat children-EM i hoppning

Junior-EM: Två till individuell final

Svenska juniorlaget, med Henrik Lannér som lagledare, klättrade till en total sjunde plats efter torsdagens sista och avgörande lagomgång. I laget red Ebba Danielsson på T-Gavoli Z, Beata Hermelin på Obsession Night, Lilly Landgren på Touch of Chili, Ida Selin på Indian Gold och Cornelia Wallenborg på Manick.

Med resultatet 4-4-0-0 i den sista omgången klättrade Sverige från en nionde till sjunde plats. Ida Selin och Cornelia Wallenborg är dessutom vidare till individuell final.

Guldet gick till Belgien med Nederländerna på silverplats och Irland på bronsplats.

Lagresultat
Individuell ställning

Young rider-EM: Elfte plats inför avgörandet

För young rider-ryttarna har det inte gått lika bra. Det har tyvärr fallit lite för många bommar för de svenska ryttarna för att laget ska ha någon chans på medaljerna, som delas ut efter tredje rundan på fredag.

Sverige ligger på elfte plats efter två rundor. I laget rider Ingemar Hammarstöm på Captain Sparrow 5, Cora Hirn på Chaginue, Filippa Enmark på King Kong van’t Valissenhof, Carla Peterson på Nivienne och Philip Svitzer på Alida Nike. Även här är Henrik Lannér lagledare.

Aktuell ställning lag
Aktuell ställning individuellt

Arrangörens hemsida
Startlistor och resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.