Casanova Hästak och en lättad Andre Brandt Foto: Kim C Lundin Amazing MW  uppfödd,  ägd och riden av Marcus Westergren Foto: Kim C Lundin

Finalklart för hoppfantomerna i unghästklasserna

Tisdagen var den stora kvaldagen för 5- och 6-åriga hopphästar. Vinna eller försvinna var dagens taktik.

6-åringar till final

Med bara ett dussin dubbelnollor kom ett antal med tidsfel och sex 4-felare med snabb tid med till final i 6-årsklassen.

Spänningen i den andra semi-finalen på stora hoppbanan höll i sig intill sista ryttare. Det var Marcus Westergren som med Amazing MW satte en andra dubbelnolla och har Crush On också i final. Med Cabachon-dottern Crush On var han dessutom snabbast av alla i andra kvalet.

Amazing MW uppfödd, ägd och riden av Marcus Westergren Foto: Kim C Lundin

Om Marcus Westergren tog sina fina resultat med upphöjt lugn så var känslorna tydliga när André Brandt och mega-populäre hingsten Casanova Hästak gjorde en felfri ritt och säkrade platsen i finalen. Casanova Hästak har en intensiv säsong  även i år men såg fräsch ut.

Casanova Hästak och en fokuserad Andre Brandt Foto: Kim C Lundin

En annan hingstägare, Mr Vains uppfödare och ägare Gustaf Johansson, kunde också andas ut i takt med att de felfria rev i andra omgången. Godkände Mr Vain GJ och Victoria Almgren tog sig enkelt till final på ett tidsfel.

Victoria Almgren – Mr Vain GJ Foto: Fredrik Jonsving

Veckans mesta finalist är annars Thomas Ryan som har tre med i 7-årsfinalen och fick nu ytterligare två av sina tre 6-åringar med. Med Conrad HB blev det en dubbelnolla medan med Idool lade Ryan upp tempot för en säker felfri ritt med tidsfel. Med sin sena start kunde han rida strategiskt, i finalen startar alla utan belastning av tidigare fel.

Thomas Ryan har mycket finalarbete framför sig Foto: Kim C Lundin
Thomas Ryan med Idool, en av två finalhästar i 6-årsklassen Foto: Kim C Lundin

Resultat  6-års totalt

5-åringar till final

Iår gick 23 stycken 5-åringar till final efter att ha ridit två kval felfritt. Bäst av alla ryttare att lyckas med flera hästar var Py Jägerden som tagit Villbeatyou, La Bomba(13) och Tornado till final.

Py Jägerden – Villbeatyou
Foto: Fredrik Jonsving

Stutteri Asks beridare Søren Møller Rhode gillar Falsterbo sedan många år tillbaka. I år kanske extra mycket då det blivit final med både godkände hingsten Action Man Ask och Canstakko-dottern Alegra Ask. Nicole Holmén är i final med två hästar, Late Night och Cirino CB.

Enda SWB-hingst att ta sig till final är 2018 års bruksprovsvinnare Point Break som gått verkligt fint med Anders Lagergren.

 

Resultat  5-års totalt

Start- och resultatlistor Equipe

Falsterbo Horseshow Websida Tidsprogram

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.