Steve Guerdat - Victorio des Frotards.

Fjärde raka Grand Prix-segern för Steve Guerdats nya superstjärna

Världsettan Steve Guerdat har en ny topphäst i Victorio des Frotards, som nu tagit sin fjärde raka Grand Prixseger i år.

Världsettan Steve Guerdat har nått några av sina största framgångar med 14-åriga SWB-stoet Bianca (Balou du Rouet – Cardento), som han i år dock bara startat i mindre 125-140-klasser i Spanien, utan placeringar.

I januari i år flyttade hans andra topphäst, 12-årige Alamo (Ukato x Equador) tillbaka till sin ägare i Mexiko.

Men det innebär inte att han står utan hästar på den högsta nivån.

Steve Guerdat har tävlat den 11-årige Selle Francaisvalacken Victorio des Frotards (Barbarian – Prince Ig’or) i drygt ett år. I Sverige fick vi stifta bekantskap med honom i  Falsterbo, där han gjorde en blygsam insats utan placeringar. Under 2019 tog han dock fina placeringar i två resor till Spruce Meadows och senare även i Stuttgart och London.

Men det är i år som hästen verkligen har klivit fram som en världsstjärna. På fyra Grand Prixstarter i år har det blivit fyra segrar – två i Basel, en i Bordeaux och nu senast i helgen i St Tropez.

– Jag tror att han aldrig har hoppat så bra! sa Steve efter segern i St Tropez.

– Omhoppningen i den här Grand Prixen var väldigt snabb, som alla klasser här och det är därför jag valt att rida Victorio. Han gav verkligen allt för mig i omhoppningen och jag är så stolt över honom. Nästa vecka är jag tillbaka här, men utan Victorio som nu får åka hem och vila.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.