Flip's Little Sparrow och Stephanie Holmén (Arkivbild) Foto: Kim C Lundin

Första svenska ekipage ”Speffi” klar i Basel

Världscupkval i Basel betydde tajt med tid och få felfria när Stephanie Holmén och H&M Flip’s Little Sparrow red in.

Världscupkval i Basel

Som enda svenskar rider Peder Fredricson på H&M Zaloubet (SWB f-07 e Maloubet de Pleville-Robin Z, uppf Ann-Sophie Persson och Hans Orest) och Stephanie Holmén på H&M Flip’s Little Sparrow (SWB f-06 e Cardento-Robin Z, uppf Kristina Larsson).  Stephanie startade som nummer 16 och Peder går ut näst sist med startnummer 39 med bland annat tuffe konkurrenten Christian Ahlmann med Clintrexo Z före sig.

Innan Stephanie Holmén och H&M Flip’s Little Sparrow äntrade banan hade några ryttare varit felfria på hinder men inte klarat tiden. ”Speffi” hade med sig en fin ritt i Mechelen, haft bra start tidigare under meetinget med bara ett nedslag. Här blev det två rivningar efter lite inledande knack i en bom. Tiden hade de inga som helst problem med, kanske kan resultatet ge någon världscup poäng.
– Jag är egentligen ganska nöjd för jag hade en bra känsla hela vägen runt men ibland är inte turen på ens sida, sa Stephanie Holmén till SVT.
– Jag borde hållit ut svängen till FEI-oxern men det var svårt idag. Sparven var som vanligt, hon kändes jättebra, det kunde lika gärna varit felfritt eller fyra fel.
– Om två veckor startar vi i Amsterdam för världscupen där.

Live-resultat

Världscupställning

Med tävlingarna i Basel är det fyra kval kvar i världscupen i den västeuropeiska ligan. Det är 18 ekipage som får rida finalplatser till Göteborg i början av april. Peder Fredricson är bästa svensk med 40 poäng. Irma Karlsson har 31 poäng, Henrik von Eckermann har 30 poäng. Douglas Lindelöw som segrade med Zacramento i premiären i Oslo har 20 poäng och Stephanie Holmén står på 17 poäng.

Startlista i Basel
Banskiss Banbyggare är Frank Rothenberger

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.