Frakturerna stoppar inte Alexandra

Alexandra Eriksson och Lizz Royal. Ett ekipage väl värt att minnas namnet på. Under fredagen vann de 145-hoppningen i Strömsholm. På lördagen slog de till igen – i grand prix med hinderhöjd 150 centimeter.

Segern läggs till handlingarna och det är faktiskt Kungsbackatjejens fjärde storseger på två månader. Alexandra och den supersnabba 13-åriga valacken är samkörda och svåra att slå, vilket de bevisar gång på gång. Ekipaget vann nämligen fredagens största klass.

Trodde du att du skulle kunna ta en dubbel på det här sättet?
– Målet var ju inställt på det. Men sen är det ju lättare att sätta målen än att göra det, säger Alexandra, som öser beröm över Liss Royal.
– Hästen känns i fantastiskt fin form och han hoppade väldigt fint i grundomgången så det var väldigt skönt att gå ut sist. Jag visste vad jag hade att rida på. Men samtidigt var det ju en press att jag visste att om jag satte nollan vinner jag.

Det gjorde hon.
– Han kändes fin så det gällde bara att hålla ihop det själv hela vägen, säger Alexandra och ler.

Den 25-åriga ryttaren har varit skadad både genom en fraktur i axeln förra året, och en fraktur i handen året innan dess. Båda olyckorna var unghästrelaterade.  Men även om Alexandra fortfarande känner av skadorna så släpper hon det när det väl är dags att rida.
– Man har så mycket adrenalin då.

Liss Royal köptes av Alexandras dåvarande sponsor Henning Mankell när hästen var sju år gammal. Efter Mankells 2015 bortgång har hästen varit i Alexandras ägo. Hon beskriver honom som försiktig och naturligt snabb.
– Det är en väldigt komplett häst. Han är pigg och vill framåt men han är ganska lätt för han vill över hinder och han vill över felfritt.

Utöver Liss Royal har Alexandra en rad hästar i utveckling, avslöjar hon.
Kommer du debutera 150 med en till i år?
– Eventuellt, vi får se, säger hon kryptiskt.

 

Alexandra Eriksson (Västkustens hoppryttarförening) vann framför Karin Martinsen (Nääs hästsportförening) med Järta. Trea kom Olof Smith (Österlens ridklubb) och Escada V.S. Segern gav Alexandra Eriksson 50 000 kronor i prispengar.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.