Fredrik Jönsson och Cold Play. Foto: Fredrik Jonsving

Fredrik Jönsson om sorgen efter Cold Play: ”Det var en god vän som försvann”

”Det är inte så charmigt med 50-åriga gubbar som gråter över en häst, men det tog hårt. Det var en god vän som försvann”. Fredrik Jönsson berättar i en intervju om den ödesdigra dagen och sorgen efter Cold Play.

Nu berättar Fredrik Jönsson om när han förlorade sin mästerskapshäst och bästa vän Cold Play i den hemska olyckan förra veckan. I en intervju i tidningen Sydsvenskan säger han:

– Vi hade nyligen kommit hem från Spanien och Cold Play var i karantän på grund av virusutbrottet bland hästarna där nere. Jag skulle longera honom och han var så fruktansvärt pigg. Han hoppade till så våldsamt att han landade fel och bröt benet.

Fredrik fick snabbt tag på veterinär som genast kunde komma och 45 minuter senare var Cold Play inte längre i livet efter att man konstaterat ett svårt benbrott.

– På något vis satte han i hoven utan kontroll, kanske högg fast lite i marken och vred av det. Det small till som om man knäcker en tjock gren. Det är konstigt att det kan hända eftersom de hoppar så höga hinder, svänger snabbt och landar med tusentals kilo på de där små benen inne på banan… säger Fredrik i intervjun i Sydsvenskan.

Fredrik Jönsson har idag ingen häst på Cold Plays nivå, men hoppas på sina yngre hästar och fortsätter att sikta mot OS – nu mot Paris 2024. Han har också fått erbjudande om nya hästar.

– Ja, flera har hört av sig och det är jag tacksam för. Det kan finnas stjärnor i alla buskage och jag har redan börjat prova nya hästar, säger han vidare i intervju.

Läs hela intervjun (låst) i Sydsvenskan > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.