Foto Fredrik Jonsving, Stefano Grasso/LGCT

GCL St Tropez: Ny framgång för Evelina – Peder tillbaka

Under torsdagens Global Champions i St Tropez blev det en fin placering för Evelina Tovek och Peder Fredricson gjorde comeback efter sin sjukdom.

Evelina Tovek gjorde en strålande insats i Global Champions League när lagklassen Global Champions Tour inleddes i Saint Tropez igår torsdag. Med Winnetou de la Hamente Z var hon felfri och placerade hon sig individuellt femma i klassen. Tre nerslag för lagkamraten Christian Ahlmann och Take A Chance On Me Z gav dock en blygsam placering för hennes lag Scandinavian Vikings.

Klassen vanns individuellt av Scott Brash med Hello Mr President och lagsegern gick till Valkenswaard United med sliträvarna Marcus Ehning och Alberto Zorzi.

Peder Fredricson gjorde sin första start efter magsjukdomen som påverkade honom i EM-finalen och orsakade att han fick läggas in på sjukhus.

Peder deltog inte i lagklassen denna kväll, men i den inledande 1.45-hoppningen startade han Crusader Ice och Zacramento. Han fick ett nerslag med hingsten och dubbelnollade med ”Zacke”, där en lugn omhoppning gav en plats utanför placering.

– Det är jättekul att vara igång igen. Nu är jag frisk igen, de här sista dagarna har jag kommit tillbaka och har ridit någon dag, sa Fredricson till SVT Sport.

1.45-klassen vanns av Mathieu Billot, Frankrike med Gatrona.

Peder Fredricson var inför helgen osäker på om det skulle bli en start för laget. I torsdagens lagtävling var svensken inte med.

– Jag ska höra med vår lagkapten Daniel Deusser hur vi får ihop det. Men jag kanske inte har fått den ultimata uppladdningen, sa Fredricson tidigare till SVT Sport.

Roligt att notera är också att 14-åriga Alice Borglund med Clair II var placerad i den tvåstjärniga 1.15-klassen som inledde tävlingsdagarna i St Tropez.

Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z. Foto Stefano Grasso/LGCT
Marcus Ehning och Pret a Tout. Foto Stefano Grasso/LGCT

 

Scott Brash och Hello Mr President. Foto Stefano Grasso/LGCT

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.