Foto: Stefano Grasso

Glädjebesked: Hansson WL säkrad

Den svenskfödda valacken Hansson WL är säkrad. Astrid Ohlin har gått in som delägare och hästen kommer få fortsätta tävla under svensk flagg med Peder Fredricson.

– Det känns fantastiskt att få kröna mitt fleråriga samarbete med Peder på detta sätt. Jag har följt Hansson och Peder under våren och följde nu med till Paris, säger den nyblivne delägaren Astrid.

– Hansson är inte bara en fantastisk hopphäst. Han har också en stor personlighet och man ser verkligen hur kul han tycker det är att jobba, fortsätter hon.

För Peder Fredricsons del är det en sten som lättar. Vid sidan av H&M All In, H&M Zaloubet. H&M Christian K och de andra storstjärnorna har han nu Hansson som briljerat på de stora banorna med seger i Cannes och därmed är direktkvalificerad till finalen i Prag.

– Det här betyder såklart jättemycket för mig. Det är svårt att hitta såna här hästar och det är svårt att få behålla dem, säger ryttaren själv.

Hansson som tidigare helägts av Måsel AB har varit till salu under hela tiden Peder haft den sen nyår.

– Han har varit till salu och allt har varit väldigt oklart. Men jag är jätteglad, säger Peder.

Sven Ingvarsson på Måsel AB är nöjd.

– Jag är väldigt glad att vi hittade en fin lösning och att Hansson nu kan stanna i Sverige och fortsätta sin karriär med Peder, säger han.

Vad prislappen för delägarskap på succéhästen blev vill ingen i nuläget avslöja.

Hansson WL (SWB f -08 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorp Lantbruk AB).

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.