Lyckliga vinnare! Magdalena Regårdh och Lucy In the Sky efter segern i 1.50 i Helsingborg. Foto: Fredrik Jonsving

GP-seger – på andra 150-starten

Andra starten, första 150-vinsten. Det blev en riktigt härlig helg i Helsingborg för Magdalena Regårdh och den egna uppfödningen Lucy In The Sky, som tävlar för Dagstorpsortens ryttarförening.

Det är Magdalenas mamma Ann Regårdh som har fött upp SWB-stoet som härstammar från Malin Baryard-Johnssons stjärnhingst Tornesch. Men det var inte självklart från början.

– Hon hade egentligen tänkt betäcka med Last Liberty men Helena Hugosson föreslog Tornesch istället, det var precis innan Malin skulle börja rida honom, berättar Magdalena.

Stoet har visat sig bli väldigt bra. Kanske ännu bättre än familjen själv trott, menar ryttaren.

– Jag har nog tänkt att det bara var en tidsfråga innan hon vann något lite större. Men jag börjar faktiskt undra om hon kanske faktiskt är lite bättre än till och med jag trodde. Hon gör det här väldigt enkelt, säger Magdalena som kallar stoet en riktig liten krigare.

– Hon är fantastisk. Försiktig men ändå stentuff, säger Magdalena.

Banan, byggd av Maria Alfredsson, kallar hon snabb, men trygg.

Ett mycket lyckat meeting för Magdalena med den egna familjens uppfödning Lucy. Foto: Fredrik Jonsving

Er andra 150-start nånsin. Var du nervös inför GP:n?

– Jag var faktiskt inte speciellt nervös, banan såg bra ut och jag känner mej alltid rätt trygg när Maria bygger. Hindren kom rätt kvickt, så man fick vara lite vaken, men inga konstigheter, säger Magdalena. Hennes tillit ligger fullständigt hos stoet Lucy, som hon själv kärleksfullt kallar Lucy-Goosy.

Utgångsläget kunde dessutom inte blivit bättre.

– Jag litar till 100 procent på Lucy. Det blev lite tjoande när Janelle (Larsson, reds anm.) gick i mål felfri precis innan mig men Lucy hanterade det ganska bra. I omhoppningen så fick vi en liten touch på första hindret, men den låg ju kvar så då tänkte jag mest att ok, nu är hon inte i något mer om jag håller ihop det hyfsat. Guldläge att gå ut sist och veta att felfritt räckte, säger Magdalena.

Vad som händer i framtiden vet hon inte riktigt än. Men klart är att buden redan nu kommer in då och då på det tioåriga stoet.

– Visst ringer folk med jämna mellanrum och vill köpa henne, men just nu har vi ingen brådska att bli av med henne, säger Magdalena Regårdh skämtsamt.

Resultaten i klassen blev som följer: 
1. Magdalena Regårdh, Lucy In The Sky.

Alexandra Eriksson och Liss Royal. Foto: Fredrik Jonsving

2. Alexandra Eriksson, Liss Royal.

Niklas Arvidsson och Komeet vd Bisschop. Foto: Fredrik Jonsving

3. Niklas Arvidsson, Komeet vd Bisschop.

Fullständiga resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.