Elmia Stephanie Holmen Copycat

Grevlunda ny delägare i godkände Copycat

På Elmia tävlade Stephanie Holmén godkände Copycat med fin framgång. Nu följer hingsten i spåren efter flera andra och tar plats i stallet på Grevlundagården som är ny delägare.

Copycat 1322 (Westf f -13 e Comme il Faut-Wogenbrecher, uppf J. Rutter, äg Grevlundagården, Gränsbo Stuteri och Johan Ifverson)  är den förste godkände sonen till välkände Comme il Faut i Sverige.  Comme il Faut har en guldkantad stamtavla med matadoren Cornet Obolensky och framförallt legendariska Ratina Z. Han gör förnärvarande stort avtryck i internationell toppsport med Marcus Ehning.

Som 3-åring godkändes Copycat som en av få i årgången vid det svenska bruksprovet, han gjorde slutligt bruksprov i år och är nu godkänd med G efter fina omdömen från testryttarna om än klena skritt- och travbetyg.  Just de gångartsbetygen har ingen påverkan på kapaciteten som hopphäst, för samtliga hoppbetyg blev det åttor. Under sina två säsonger i avel har han varit hyggligt använd men inte på topp-10. Nu har hingsten en sportkarriär i vardande som ska kombineras med avel.

Ingmar RunessonGränsbo Stuteri är nöjd med en ny samarbetspartner för Copycat som kan ta ut hingsten i sporten.
– Vi är mycket glada och stolta över vårt nya samarbete med de nya delägarna Grevlundagården. Vi ser en långsiktig  satsning i sporten men också nu framåt med aveln, Copycat har redan nu imponerat med sin hoppning med Stephanie Holmén i sadeln.

Lisen Bratt Fredricson har haft chansen att detaljstudera Copycat under hans tid på Grevlundagården hittills.
– Vi har följt Copycat en tid och nu har vi haft honom på gården i drygt två månader och lärt känna honom både hemma och på tävling och vi ser väldigt ljust på denna supertalangs framtid både i sporten men också i aveln då vi tror han kan tillföra mycket. Det är en hingst med ett supertemperament som har allt man kan önska, power, kapacitet, kvickhet och mod.

Copycat har samma mormor som  VM-silver-medaljören och världscupkvalvinnaren i Lyon Clooney, som rids av Martin Fuchs. Se mödernelinjen här.

Copycat exteriör på bruksprovet 2018 Foto: Kim C Lundin
Stoföl efter Copycat, mamma efter Irco Mena, Claire de Lune från 2017 Foto: Kim C Lundin
Copycat löshoppar som 3-åring på bruksprovet 2016 Foto: Kim C Lundin
Stephanie Holmén och Copycat på Elmia Foto: Fredrik Jonsving

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.