Vem blir Peders VM-kompanjon? Foto: Fredrik Jonsving

Här är Peders svåra hästval

H&M All In, H&M Christian K och Hansson WL. Där har du Peder Fredricsons VM-trio. Nu återstår att se vem av de tre hoppgiganterna som får åka till VM i Tryon i USA.

Peder Fredricson och All In. Ett av de möjliga valen världstvåan har i hästbanken till VM.  Foto: Fredrik Jonsving

H&M All In

Peder Fredricson har själv sagt att All In ”Allan” är hans förstaval. Han beskriver EM-guldhästen som mångsidig. All In var borta under tävling rätt länge till följd av den varma has som gjort att Peder backat och låtit hästen vila ut. H&M All in var borta från tävlan från den 3 december 2017 fram till den 28 juni i år. Enligt ryttaren själv är All In i bra form. Ekipaget visade upp sig i Valkenswaard i Nederländerna föregående helg med spridda skurar i de höga klasserna. Ekipaget startade i tre klasser: 145, 150 och 155. Facit blev att Peder valde att utgå i 145-klassen som reds i två faser. De andra klasserna slutade ekipaget på plats 15 respektive plats 45. Med sig från förr har Peder Fredricson och H&M All in ett EM-guld i fjol i Göteborg.

 

Blir det Christian K som Peder väljer till VM? Foto: Fredrik Jonsving

H&M Christian K

Christian K har varit ett välkänt namn i startlistor med Peder Fredricson den senaste tiden. KWPN-valacken har bland annat tävlats i Nations Cup i Rotterdam med en seger i den femstjärniga 160-klassen. Peder själv har tidigare beskrivit Christian K som en försiktig individ som han tror mycket på. Christian K var också med under Falsterbo i juli och presterade fina placeringar, bland annat med en tredjeplats i Falsterbo Grand prix.. Peder har nämnt att Christian K inte riktigt har fått upp snabbheten, men att kapaciteten för de riktigt stora klasserna sitter där. Det har ekipaget bevisat bland annat under Global Champions Tour tävlingar i våras.

 

Peder Fredricson och Hansson WL. Ett relativt nytt, men prestationssäkert ekipage. Foto: Fredrik Jonsving

Hansson WL

Hansson kom till Peder Fredricson efter årsskiftet och har radat upp en rad fina placeringar och segrar. För bara någon månad sedan stod det klart att Astrid Ohlin skulle köpa in sig i valacken. På så sätt räddades Hansson till VM och andra stora klasser med Peder. Ryttaren själv uppger att även Hansson är en känslig häst med ”hur mycket kapacitet som helst”. Hansson WL har bland annat representerat Sverige genom att segra i flera femstjärniga grand prix-klasser. Bland annat fick vi se Hansson WL och Peder Fredricson vinna närmare en miljon via sin seger i Cannes GP under Global Champions Tour. Ekipaget har också två fina andraplaceringar i grand prix i femstjärniga GCT-tävlingar i London och Berlin.

Läs mer: Här är kvinnan som har koll på allt 

Läs mer: Här är listan på alla nominerade till VM

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.