Antonia Pettersson Häggström

Här är U25-ryttarna som får tävla på Stockholms Stadion

Lövsta Future Challenge International Jumping U25 är tillbaka på Stockholms Stadion under LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week och flera av Europas bästa U25-ryttare kommer att vara med och rida de tre klasserna.

Premiären av Lövsta Future Challenge International Jumping U25på Stockholms Stadion 2019 blev uppskattad av såväl ryttare som publik. Konceptet erbjuder internationella hoppklasser för ryttare i åldersklassen upp till 25 år.

– Det är fantastiskt att kunna ge våra unga ryttarna möjligheten att rida på en arena som Stockholms Stadion. Att få tävla på samma tävlingsplats som världens bästa ryttare ger värdefull erfarenhet. Det ger även fina möjligheter att knyta nya kontakter, vilket är viktigt för både ryttarna och teamen runt dem, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

20 ryttare har bjudits in och som hemmanation har Sverige fem platser. De ryttare som landslagsledningen tagit ut är: Antonia Pettersson Häggström, Andrea Persson, Stella Röhlcke, Alice Tapper och Hedda Wallin.

– Det känns jätte-jättekul. 2019 stod jag precis utanför, och har sedan dess verkligen velat rida i Stockholm. Det kommer att bli en väldigt cool upplevelse. Det är inte ofta man får chansen att rida på en sådan arena, säger Antonia Pettersson Häggström.

Hon är sedan knappt två år tillbaka baserad hos toppryttaren Abdel Said i Belgien. Det är också hans häst som följer med till Stockholm.
– Jag kommer att rida Chaccatara, ett 11-årigt sto som vi tror mycket på. Hon är superfin och försiktig. Vi har gjort några 150-klasser med bra resultat, säger Antonia.

Sedan flytten utomlands är det ännu närmare till de stora tävlingsplatserna och i vintras fick Antonia chansen att tävla i Wellington, Florida. Men Stockholms Stadion blir ändå speciellt, menar hon.

– Att få komma hem till Sverige och rida på hemmaplan under en stor Global Champions Tour-tävling blir väldigt speciellt. Det är klart att det är synd att det inte blir en publikfest som 2019, men arenan är ändå så häftig i sig själv.

Bland de internationella anmälningarna finns flera kända namn såsom Harry Allen från Irland och Andres Vereecke från Belgien, som båda ligger på topp-30 på världsrankingen för U25-ryttare.
– Det blir ett väldigt bra gäng. Det ska bli kul att tävla mot några av de bästa ryttarna, säger Antonia.

2019 tävlade U25-ryttarna i både individuella klasser och i en laghoppning. På grund av coronapandemin och för att förenkla för inbjudna nationer att skicka ryttare rids i år bara individuella klasser.

På fredagen rids en 1.45-klass i två faser, på lördagen en 150-tidshoppning och på söndagen avslutas tävlingarna med en Grand Prix-hoppning på 1.50-höjder.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.