Henrik Ankarcrona. Foto Fredrik Jonsving

Henrik Ankarcrona leder Europa i hoppningens ”Ryder Cup”

Nu har Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona fått ett roligt uppdrag: Den 6 december ska han leda det europeiska laget i Riders Masters Cup i Paris – hoppningens motsvarighet till golfens Ryder Cup.

Riders Masters Cup är en transatlantisk uppgörelse mellan lag Amerika och lag Europa, med inspiration från golfens Ryder Cup. De två lagkaptenerna tar ut fem ryttare var som rider dueller mot varandra i en rafflande uppgörelse på högst internationella nivå. Det är femte gången tävlingen arrangeras och Europa har hittills inte förlorat.

Henriks motståndare blir Robert Ridland, förbundskaptenen i hoppning i USA som förde sitt lag till VM-guld på hemmaplan i Tryon förra året. Där fick vi se en rafflande omhoppning mot Sverige som då tog silver. Nu får vi hoppas att Ankarcrona tar revansch.

Nytt för årets Riders Masters Cup är att den amerikanske lagkaptenen kan välja ryttare från hela Nord- och Sydamerika till sitt lag – han kan alltså få chans att plocka in ryttare ur exempelvis Brasiliens guldlag från panamerikanska mästerskapen.

Frågan är om kapten Europa kommer att ta ut några svenska ryttare till laget. Peder Fredricson och Henrik von Eckermann kommer att vara på plats i Paris för att rida de femstjärniga klasserna.
– De får allt se till att komma med sina bästa hästar om de ska ha en chans att vara med i mitt lag, säger Ankarcrona och skrattar.
– Jag ska ta ett allvarligt snack med dem.

Arrangörens hemsida

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.