Douglas Lindelöw - Casquo Blue

Seger för Douglas Lindelöw i Göteborgs tidshoppning 1.50

Henrik von Eckermann gick ut som femma i fredagskvällens tidshoppning 1.50 i Göteborg och tog ledningen som han höll ända tills Douglas Lindelöw kom in och slog hans tid – och vann klassen.

Fredagskvällens tidshoppning bjöd på en härlig svensk seger och andraplats med Douglas Lindelöw som etta och Henrik von Eckermann på andra plats.

Portugisiske Rodrigo Giesteira Almeida som rider Grevlundas Broken Heart (som tidigare tävlades av Stephanie Holmén) fick en dramatisk utbrytning på nionde hindret och lyckades även välta banpersonalen. Vid andra försöket på samma hinder blev det en ny olydnad och ekipaget utgick.

19-åriga norska Ingrid Gjelsten med familjens egen 15-åriga Violetta D gjorde en felfri runda men tillbringade för mycket tid i luften med hästens lite seglande hoppstil. Två tidsfel blev det.
Marcus Ehning, Tyskland, tog inga chanser utan red snabbt och felfritt med 17-åriga Cornado NRW och tog därmed ledningen i klassen, men fick snart se sig slagen av den snabbare Pius Schwizer, Schweiz med Vient Tu du Rouet som satte tiden 62.21 sekunder.
Henrik von Eckermann satte upp bra fart från början med Peter Pan och även om det kändes som att han tappade lite i slutet av rundan gick de i mål på 61.23 sekunder, snabbast hittills.

Denis Lynch med Chateau Petrus var felfri och inom maxtiden men samlade ihop hela 75.23 sekunder.

Sedan skakade takfästena i Scandinavium rejält när Rolf-Göran Bengtsson och Cassilano Jmen kom in på banan. Det blev ett nedslag på första hindret i trekombinationen för Rolf och hans lite kompakta brasilianska häst och sedan ännu en rivning – och därefter hoppade hästen fel hinder. Ekipaget blev uteslutet.

Jasmien v. Bisschop och Daniel Deusser Foto: Kim C Lundin

Ingen av de felfria tyskarna Daniel Deusser, Tyskland, och Jasmien v. Bisschop med tiden 61.73, Patrick Stühlmeyer, med Varihoka du Temple på 64.98 sekunder eller numera hoppande fälttävlansstjärnan Michael Jung med Fischerchelsea på 64.47 sekunder kunde slå Henriks tid.

Linda Heed och Decurio landade rakt i trekombinationens sista hinder och lyckades knäcka en bom och valde att utgå.

Maria Gretzers Singular Ls la Silla som rids av Linnea Ericsson-Carey, danska bosatt i Sverige, fick en tappsko och deras start sköts upp. Istället kom Marlon Modolo Zanotelli in på banan med Icarus, som han vann 1.45-hoppningen med igår. Nu rev de dock två bommar och hamnade utanför placering.

Kevin Staut med For Joy van’t Zorgvliet HDC, snabb som en reptil, skickade susningar genom publiken och slog Henriks tid med god marginal – 59.70 sekunder. Men så lossnade en bom på sista hindret och Henriks ledning låg fast.

Angelica Augustsson Zanotelli - Nintender Star
Angelica Augustsson Zanotelli – Nintender Star. Foto Fredrik Jonsving

Angelica Augustsson Zanotelli med Nintender Star kände ordentligt på ett par bommar i början, men hoppade sedan felfritt fram till näst sista hindret där svängen blev alldeles för tvär och det blev ett stopp. 5 fel inklusive ett tidsfel.

Henrik von Eckermanns fästmö Janika Sprunger, Schweiz, var felfri med King Edward, hästen som Henrik numera är delägare i, men med tiden 67.19 var inte husfriden hotad.

Så fick äntligen Linnea Ericsson-Carey ochSingular Ls la Silla göra entré, inte utan lite drama. Hingsten tryckte av ett par rejäla bakutsparkar och touchade bommen i första trekombinationshindret, men det blev en felfri hoppning på tiden 73.96 sekunder.

23-åriga schweizaren Bryan Balsiger var nära att utmana Henrik och red sin Twentytwo Des Biches felfritt på tiden 63.00 sekunder. Läs tidigare intervju med Bryan Balsiger här > > >

Stephanie Holmén och Diero Lux N fick ett tidigt nerslag på tvåkombinationen och gick sedan rakt in i första hindret i trekombinationen. Steffi valde att hoppa ett annat hinder och utgå.

Gårdagens tvåa i 1.50 med Cheldon, Douglas Lindelöw, red nu sin andra topphäst Casquo Blue för att vinna i klassen och det med besked – ny ledning i klassen med 60.30 sekunder.

Robert Whitaker och Catwalk IV som vann klassen igår när Douglas var tvåa kom in på banan direkt efter, men höll ett helt annat tempo. Ekipaget var felfritt påhinder, men med tiden 91.95 blev det fyra tidsfel.

Sista ekipage i klassen var Daniel Svensson och Khan v.d.Donkhoeve som inte red för att vinna, utan satsade på en säker runda. Det blev felfritt med tiden 74.06.

Resultat

1. Casquo Blue – Douglas Lindelöw 0 60.30 sek
2. Peter Pan – Henrik von Eckermann 0 61.23 sek
3. Jasmien v. Bisschop – Daniel Deusser 0 61.73 sek

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.