Henrik von Eckermann - King Edward

Henrik: ”Vi är här för att vinna”

I dag inleds Nations Cup-finalen i Barcelona och det är ett taggat och framgångsrikt svenskt lag som står på startlinjen med två OS-guldmedaljörer och framgångsrika Nationscupekipage som gjort dubbelnollor i de senaste tävlingarna.

Med startnummer tolv har Sverige ett bra utgångsläge när Nations Cup-finalen i Barcelona inleds ikväll. 15 lag slåss idag om att vara med bland de åtta som gör upp om titeln i andra rundan på söndag.
– Den här hoppningen har vi aldrig vunnit förut så det är vi väldigt sugna på, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Nations Cup-finalen avgörs på klassiska Real Polo Club i Barcelona, OS-arena 1992. Senast finalen reds var 2019, då segrade Irland och Sverige fick nöja sig med tredjeplatsen. Den här gången rider det svenska laget för seger.

– Jag tror vi har väldigt bra möjligheter. Vi har väldigt starka ekipage och vi är här för att vinna. Sen får vi se hur det avslutas om vi har marginalerna på vår sida men vi är väldigt taggade, säger Henrik till SVT Sport.

Två OS-guldmedaljörer toppar det svenska laget – Malin Baryard Johnsson med H&M Indiana och Henrik von Eckermann med den genom hela OS rekordfelfrie King Edward. Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W var omhoppningshjältarna när Sverige vann Nations Cup i St Gallen, Schweiz och Angelie von Essen var dubbelnolla i nationshoppningen i Aachen nyligen.

Klassen direktsänds i SVT Play med start 19:50.

Nations Cupfinalen i Barcelona

TV-tider

Fredag 1 oktober:
SVT Play 19.50-23.00
SVT 24 20.00-22.30

Söndag 3 oktober:
SVT Play 14.50-17.00

Kommentator: Maria Wallberg
Expert: Lotta Björe

Startordning Nations Cup Final

1. Belgien
2. Tyskland
3. Storbritannien
4. Irland
5. Italien
6. Frankrike
7. Spanien
8. Kanada
9. Brasilien
10. Uzbekistan
11. Nederländerna
12. Sverige
13. USA
14. Norge
15. Schweiz

Det svenska laget:

Malin Baryard Johnsson – H&M Indiana
Henrik von Eckermann – King Edward
Rolf-Göran Bengtsson – Ermindo W
Angelica Augustsson – Kalinka van de Nachtegaele
Angelie von Essen – Alcapone des Carmille

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.