Foto Fredrik Jonsving

Henrik von Eckerman placerad i belgiska stortävlingen

Det är stor tävlingshelg i belgiska Mechelen, med allt från käpphästhoppning till världscuper. På lördagskvällen blev det en fin placering för Henrik von Eckerman med Best Boy.

I Mechelen, Belgien är det i helgen stortävlingar på två arenor. Unghästklasser med bland annat löshoppningstävling för tvååringar, ungdomsklasser, käpphästhoppning, internationella ponnytävlingar, hopphästauktion och världscup i både hoppning, dressyr och körning.

På lördagskvällen gick en stor 1.50-klass där Henrik von Eckerman och Best Boy tog en femteplats i hård konkurrens. Segrade gjorde Jessica Springsteen med Volage du val Henry före hemmaryttaren Niels Bruynseels med Kopernic van Orti.

Jessica Springsteen – Volage du Val Henry Foto: Fredrik Jonsving

Lördagskvällen bjöd även bland mycket annat på en stor ponnyklass där svenska Ebba Danielsson tävlade med Dynamite Spartacus. De fick dock två nerslag i grunden och hamnade utanför placering. Klassen vanns av hemmaryttaren Amber Frederick med Easter BB.

Michelle Hagman Hassink – Chagall H Foto: Fredrik Jonsving

Michelle Hagman Hassink red på lördagen världscupdressyrens inledande Grand Prix med Chagall på 69.326 procent, vilket gav en 13:eplats. Emmelie Scholtens med Desperado N.O.P, Nederländerna, vann på 76.478 procent före brittiska Charlotte Fry med Dark Legend på 73.870 procent.

En annan svensk som tävlar i Mechelen är Sanna Olsson, som under veckan har tagit placeringar i tvåstjärniga klasser med Kahlua Ducaet och Diamant Blue RBF Z.

På fredagen reds en 1.70(!)-klass som vanns av Daniel Deusser, Tyskland, med Kiana van het Herdershof före belgiske Niels Bruynseels med Delux van T & L.

Idag söndag är världscupküren igång. Michelle Hagman Hassink med Chagall var första startande och landade på 72.135 procent.

Henrik von Eckerman och Evelina Tovek är med i världscuphoppningen som går på måndagen.

Se Jessica Springsteens snabba segerritt från lördagen:

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.