Janika Sprunger Henrik von Eckermann

Henrik von Eckermann: ”Det går inte att sätta allt på paus”

I en stor intervju berättar Henrik von Eckermann om planerna för hans och fästmön Janika Sprungers nya anläggning i Holland.

– Någon gång kommer den här jobbiga perioden vara över, och då tror jag på en ljus framtid. Kanske kommer det att visa sig att jag har helt fel, men fram tills dess att jag är överbevisad på motsatsen tänker jag fortsätta att tro det.

I en stor intervju i DN berättar Henrik von Eckermann för Malin Fransson om sina och fästmön Janika Sprungers planer för den nya anläggningen som de nu börjar bygga i Nederländerna.

På gården i Tyskland där de nu håller till har Henrik, Janika och Evelina Tovek sina hästar. Henrik berättar att den anläggningen är för liten och saknar bostäder i närheten. Det är en av anledningarna till att paret börjat leta efter en plats för en egen anläggning.

– Jag blir ju inte yngre så det är dags att också börja tänka på vad som ska hända efter karriären, säger Henrik till DN.
– Jag tror nog att jag har några bra år kvar som ryttare, men som sagt åren går fortare än man tror och det går inte att bara leva i nuet.
De väljer att satsa trots att det nu är osäkra tider för ridsporten.

– Det går inte att sätta allt på paus. Det här är en långsiktig satsning.

Läs hela intervjun i DN (låst artikel) > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.