Henrik von Eckermann - King Edward. Foto Ifat Zohar

Henrik von Eckermann: ”Jag tycker att världscupen har lyft sig”

Idag är det premiär för världscupen och från Sverige deltar Jens Fredricson, Petronella Andersson och Henrik von Eckermann – som i en intervju kommenterar världscupens utveckling.

Världsmästaren Henrik von Eckermann säger i en intervju med SVT att han siktar på att rida världscupfinalen i Omaha i april och kanske blir det då King Edward som flyger till USA. Men i helgens premiär i Oslo är det Nababette Z eller Hollywood V som ställs på startlinjen.

– Det är det pusslet man får göra, se vilka tävlingar som passar, säger Henrik till SVT Sport.
– Man kan inte starta hur mycket som helst, man måste se till att de orkar och man får ta hänsyn till många saker när pusslet ska läggas. Det handlar om storlek på arenor, ljudnivåer för en känslig häst och så.

När intervjun görs har han ännu inte bestämt om det blir Nababette Z eller Hollywood V han tar ut i världscupklassen, men nu är startlistan släppt och vi ser att det blir Hollywood V.

I intervjun kommenterar Henrik också världscupens utveckling.

– Den sviktade lite för några år sedan, nu är den på väg upp. Min bild är att arrangörerna vet att det finns så mycket bra tävlingar idag och den konkurrensen gör att nivån på allt blir bättre, jag tycker att världscupen har lyft sig.

Läs hela texten här > > >

Följ världscuppremiären direkt här hos Ridenews med start klockan 15.30 > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.