Henrik von Eckermann - King Edward. Foto FEI/Richard Juilliart

Henrik von Eckermann vann 1.55 i Riyad – idag rider svenska guldtrion

Igår vann Henrik von Eckermann första rundan av Global Champions League i Riyadh i Saudiarabien – i den sista deltävlingen av Global Champions Tour.

Den sista deltävlingen Global Champions Tour rids i helgen i Riyadh, Saudiarabien. I den första rundan av lagtävlingen tog Henrik von Eckermann ännu en storseger – den femte i år – med sin nya stjärna Iliana i klassen, som byggdes i 1.55. De hade 14 hundradelar till godo på tvåan Martin Fuchs med The Sinner. Harry Charles var trea i klassen med Douglas Lindelöws tidigare topphäst Casquo Blue, som fortfarande ägs av svenska Stall Zet.

I själva lagtävlingen segrade Angelica Augustsson Zanotellis lag Madrid in Motion. Angelica tävlar dock inte i Riyadh i helgen. Denna gång var det Maikel van der Vleuten och Eduardo Alvare Aznar som red för laget. Peder Fredricson och Malin Baryard Johnssons lag Stockholm Hearts, som leder tävlingen, fick dock två nerslag i denna omgång och placerade sig i slutet.

Andra omgången i lagtävlingen rids på lördag och då går även miljonklassen LGCT Grand Prix of Riyadh. Där får vi se det svenska VM-guldlaget och OS-guldlaget representeras av Henrik med King Edward, Malin med H&M Indiana och Peder med H&M All In.

Förutom Peder, Malin och Henrik tävlar även Linda Heed och Evelina Tovek i Riyadh. I torsdagens 1.55 var Evelina felfri och placerad med Winnetou de la Hamente Z

Alla resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.