Maddox och Stephanie Holmén från tävlingarna på Åby tidigare i vår. Foto: Fredrik Jonsving

Högt rankad 7-åring exporteras

Grevlundagården och beridaren Stephanie Holmén har tagit fram ännu en begåvning till en internationell sportkarriär genom export utomlands.

För de hopp- och avelsintresserade som följer unghästtävlingar i Sverige och utomlands saknades ett namn i lördagens 7-årskval på Falsterbo Horse Shows första dag. Svenskfödde Maddox (SWB valack f -11 e Cohiba-Maraton, uppf Liselotte Tillberg, äg Grevlundagården i Vitaby AB) som under lite mer än ett år matchats av Grevlundagårdens Stephanie Holmén fanns inte med. Som rankad tredje bästa 7-åring hittills under säsongen i landet fick det en del att höja på ögonbrynen. På topp-10 i samma rankning är tre efter Cohiba som gjorde tre säsonger i svensk avel och avkommorna är mellan 6-8 år gamla.

– Maddox är såld och skall därför inte tävlas i Falsterbo. Han går till en utländsk köpare i sporten, berättar Lisen Bratt Fredricson om affären som blivit klar i dagarna.

Stephanie Holmén och Maddox representerade Sverige och SWB i unghäst-VM i Lanaken 2017 och har gjort flera internationella meeting sedan deras debut på Skyrup i maj 2017.  Maddox har varit en talang redan som unghäst då han van 3-årschampionatet 2014 på Flyinge.

Start-och resultatlistor FHS

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.