Ida vann digitala hoppningen

”Fantastisk ridning av denna tjejen! Varierad sits och position, väl avvägt tempo. Perfekt blick, fin still hand. Wow!” sa domaren Ann-Sofie Oscarsson Hellsing om vinnareni den digitala hopptävlingen som arrangerades.
Nu kommer en ny chans att tävla – skicka in din film senast 19 april.

Nu har vinnarna i den digitala “hopptävlingen” som arrangerades av Ridely korats. Över 85 ekipage deltog och hoppade A-tränare Ann-Sofie Oscarsson Hellsings bana på valfri höjd.

”Ett riktigt bra initiativ som ger möjligheten för alla att testa på att tävla hoppning utifrån sina egna förutsättningar”, säger en av deltagarna.

– En digital ”hopptävling” är ju egentligen en helknasig idé – hur ska man veta vilken höjd hindren ligger på och vem som vinner? Men vi ville ändå testa, och med stilbedömnig funkar det ju jättebra. Vi gissade på ett 20-tal deltagare och blev helt överväldigade av det stora intresset, säger Ingrid Sundqvist, vd på Ridely.

Det var en enorm bredd på deltagarna, från B-ponny till storhäst och från riktigt erfarna hoppryttare som hoppar höga hinder till dressyrryttaren som vill utmana sig själv att hoppa flera hinder i följd.

Ett par tränare har också använt banan på sina träningar för att ordna tävlingsliknande förhållanden när det inte går att tävla på riktigt. En av dem är C-tränare Jannica Fernström som lät alla sina elever hoppa banan på träning.

– Ett riktigt roligt initiativ när det inte går att tävla på riktigt, säger hon.

Vinnare av stilbedömningen blev Ida Askvid på ponnyn Skärgårdens Romano som belönades med 9 av 10 på alla bedömningsmoment: vägar, blick/sits/position, rytm/balans, inverkan och helhetsintryck.

”Fantastisk ridning av denna tjejen! Varierad sits och position, väl avvägt tempo. Perfekt blick, fin still hand. Wow!” var kommentaren från domaren Ann-Sofie Oscarsson Hellsing.

Daniella Schöner är dressyrryttare men antog utmaningen att ta sig runt banan – i dressyrsadel:

– Det här sättet att tävla hoppning hemma på valfri höjd gjorde att jag kände att det var en rolig utmaning för mig som dressyrryttare, och en chans att göra något annorlunda samtidigt som det fanns ett mål i det jag gjorde – ta sig runt banan i smidigaste mån – och inte bara hoppa enstaka hinder som det annars kan bli när man hoppar hemma.

Här kan du se Daniellas ritt > > >

Nu kör man igång nästa digitala “hopptävling”. Denna gång kan man välja mellan två olika tävlingsmoment – stilbedömning och maskeradhopppning. Även denna gång är banan – som går utmärkt att bygga upp på en 20×40-bana – ritad av Ann-Sofie Oscarsson Hellsing och vinsterna är personlig feedback från Ann-Sofie.

Mer info här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.