Vinnare! Foto: Fredrik Jonsving Foto: Fredrik Jonsving Marcus Westergren och Calmere Foto: Fredrik Jonsving

Ingen kan stoppa Linda Heed

Swedish 7 star spring tour har fått sin drottning. Linda Heed var inte bara felfri. Hon var ensam om bedriften.

Det blev verkligen spridda skurar i startfältet under Falsterbos gassande sol och blå himmel. Linda Heed, hemmahörande i Södertälje ridklubb, satte upp tiden 78,70 som första startande. Men det visade sig inte spela någon roll alls – inte när man är enda felfria ekipage. Publiken hoppades in i det sista på fler felfria ritter – men någon omhoppning blev det aldrig.

Linda Heed gick ut som första startande och la ribban högt med en felfri snabb runda.

– Jag hade väl inte tänkt att jag skulle starta först just i dag. Men såhär i efterhand känns det bra. Jag är väldigt glad att jag hoppade felfritt och att ingen annan gjorde det.

Utöver Linda Heed tog sig Marcus Westergren, Karin Martinsen och Helena Persson in till de så viktiga femstjärniga tävlingarna nästa helg. Och det var en glad kvartett som mötte pressen efter avslutade tävlingar. Helena Persson uppfyllde säsongens mål att ta sig till de internationella klasserna. Men det var inte självklart, konstaterade hon och drog en parallell mellan Bonzai H och en ponny.

– I går var han som ett bångstyrigt russ. Jag fick be min sponsor om tyglar med stoppar på, säger Helena och skrattar.

– Jag vet inte vad det var med honom.

De fyra kvalade ryttarna har nu fripass till de femstjärniga tävlingarna nästa helg. Vilka klasser som blir aktuella meddelas senare i veckan.

 

Finalen i Falsterbo sätter punkt för vårens serie när det gäller den högsta höjden 150. Final är fortfarande att vänta i 130 och 140-touren.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.