Segrare. Bruce Goodin vann framför Peder Fredricson. Foto: Fredrik Jonsving

Ingen rådde på Goodins segertid

Ingen kunde rå på Bruce Goodins rekordsnabba tid. De 250 000 kronorna i prispengar i Volkswagen grand prix gick så till Nya Zeeland.

Det skiljde en hel sekund mellan segraren och tvåan när kungen av Volkswagen grand prix skulle krönas på söndagen. Segrare – och 250 000 kronor rikare Bruce Goodin med Bäckatorps Danny V. Tvåa Peder Fredricson och Hansson WL.

Det blev ett åtta personer starkt omhoppningsfält som gjorde upp om prispengarna som sammanlagt uppgick till närmare en halv miljon kronor.

– Bra show, bra publik, sammanfattar den glada segraren.

Tvåa. Peder Fredricson och Hansson WL slutade tvåa. Foto: Fredrik Jonsving

Omhoppningen bjöd på underhållning – precis som banbyggare Peter Lundström vill ha det. Många snäva svängar gav ryttarna möjlighet att kapa på tiden i omhoppningen.

– Ja, banan bjöd ju lite upp till det. Det ska vara så det blir lite show, säger Peter Lundström.

Shane Carey och Fecybelle. Foto: Fredrik Jonsving

Och show blev det in i det sista. När Peder Fredricson och Hansson WL gick ut som sista ekipage i omhoppningen höll publiken andan. Peder red snävt och snabbt men var en hel sekund efter segrande Goodin. Trea slutade Shane Carey med Fecybelle. Ekipaget vann dessutom torsdagens 145-klass.

Peter Lundström, banbyggare, är nöjd med utfallet i GP. Foto: Fredrik Jonsving

Elmia Scandinavian Horse Show är över för i år. Utfallet med antalet felfria ekipage totalt sett under meetinget är godkänt, menar Peter Lundström. Han utvecklar om utfallet i söndagens GP.

– Alla de åtta var fantastiskt bra. Det var tufft nog. Man kan inte stirra sig blind på att det fanns sex priser. Vi var hellre på åtta än fyra felfria, säger han.

 Resultaten hittar du här 

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.