Alice Tapper - Doge Dogelito. Foto Roland Thunholm

Ingen start i Scandinavium – istället får de en premie

Organisationen bakom Lövsta Future Challenge har beslutat att ge de fem U25-ryttarna, som skulle ridit i Scandinavium, varsin premie.

Till helgen skulle Andrea Persson, Alice Tapper, Stella Röhlcke, Wilma Marklund och Hedda Wallin ridit Lövsta Future Challenges finalomgång under Gothenburg Horse Shows femstjärniga internationella tävlingar i Scandinavium. Med anledning av det senaste EHV-1 utbrottet ställdes Gothenburg Horse Show in och därför har organisationen bakom Lövsta Future Challenge beslutat att ge de fem talangfulla ryttarna varsin premie på 30 000 kr.

Det har varit en annorlunda säsong, som har kantats av utmaningar till följd av Covid-19 och EHV-1. Starten på säsongen sköts upp då Flyinge Indoor 2020 blev tvungna att ställa in sina tävlingar på grund av Corona pandemin. Säsongsstarten gick istället av stapeln under Kungsbacka Grand Prix den 25 – 28 februari men det blev också den enda kvaltävlingen för U25-ryttarna den här säsongen. Den andra kvaltävlingen, som skulle gått under Borås Grand Prix den 18 – 21 mars, ställdes in på grund av tävlingsstoppet som infördes med anledning av det senaste EHV-1 utbrottet.

Det var Andrea Persson och Alice Tapper som lyckades samla ihop flest poäng under säsongens enda kvaltävling. De andra tre ryttarna; Stella Röhlcke, Wilma Marklund och Hedda Wallin, plockades ut av hoppningens landslagsledning i samråd med Lövsta Future Challenge och Gothenburg Horse Show. De fem lovande unga ryttarna skulle ridit den prestigefyllda finalomgången under Gothenburg Horse Show 2021 till helgen.

— Vi såg verkligen fram emot att få se de här fem supertalangerna samla rutin och erfarenhet under Gothenburg Horse Show. Vi vet att det inte går att ersätta möjligheten att få rida en femstjärnig tävling i Scandinavium. Det har varit en speciell säsong och ett annorlunda år, vår förhoppning är att den här premien ska hjälpa de här ryttarna en bit på vägen.” säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge.

Eftersom ryttarna inte får chansen att mötas under finalomgången i Scandinavium har organisationen bakom Lövsta Future Challenge beslutat att ge samtliga ryttare en tävlingspremie på 30 000 kr vardera för deras framgångar under säsongen.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.