Sissela Smith. Foto: Fredrik Jonsving

Inomhus-SM står för dörren

Helsingborgs Fältrittklubb laddar för andra SM-helgen i rad. Nu är det dags för juniorer, young rider och seniorer att göra upp inomhus. Bland seniorerna är sommarens medaljörer på plats.

Det är ett rejält startfält som ställer upp på inomhus-SM där banbyggaren Fredrik Malm och tävlingsledare Magdalena Larsson med team gjort sitt för spännande klasser.

Finalen i junior-SM rids på lördag med YR och seniorer gör upp på söndag. För er som inte har möjlighet att vara på plats kommer Equisport.tv att sända från evenemanget.

Bland juniorerna är det 58 hästar anmälda och 48 ryttare, redan i det här gänget finns tolv ryttare med två hästar på nivån. Ingemar Hammarström, EM-medaljör på ponny och nu med ny tv-serie i Hammarströms, startar sina två hästar liksom Nellie Berntsson och Joel Torstenson.

Minsta startfält i år är det för unga ryttare med 33 hästar och 28 ryttare till start. Bland seniorerna är 40 hästar anmälda och åtta ryttare kommer med två hästar. Mest internationellt meriterad om än inte med några SM-resultat som senior är Stephanie Holmén som har både Carma och Flip’s Little Sparrow i anmälda listan. Niklas Arvidsson startar de två hingstarna Cortino och Hasard, värdiga arvtagare till hans SM-vinnare Click and Cash.

I somras var Sissela Smith silvermedaljör efter Karin Martinsen och delade pallen med Josephine Karlsson. Nu är Martinsen på meeting i spanska Oliva och Sissela Smith samlade fina poäng i Lövsta Future Challenge under Flyinge Indoor Winter Edition förra helgen med sin Chamonix CC. Josephine Karlsson har sommarens medaljhäst Mansini Ltd till start så chansen till repris finns under en lång SM-helg.

Start för SM sker med uppvärmningsklasser under torsdag och sedan rids de första SM-omgångarna under fredag.
Start- och resultatlistor

Equisport.tv

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.