Henrik von Eckermann och Evelina Tovek

Internationell premiär för Henrik och Evelina i St Tropez

Äntligen dags för den första fyrstjärniga internationella tävlingen efter coronapausen. Henrik von Eckermann, Evelina Tovek och Charlotte McAuley är på plats i St Tropez tillsammans med större delen av världseliten.

Evelina Tovek och Henrik von Eckermann är nu i St Tropez för fyrstjärniga internationella hoppningar med Europas toppryttare. Även Charlotte McAuley är på plats och kommer att rida två hästar i de tvåstjärniga klasserna.

Tävlingarna rids utan publik men alla klasser kommer att livesändas på webben (betalkanal, dock med erbjudande om första månaden för 1 euro).

Henrik har med sig fyra hästar, däribland nya stjärnan Happy Loma, 8 år, som han tävlar för första gången, 9-åriga Little Magic d’Asschaut som huvudsakligen tävlats av hans fästmö Janika Sprunge, Fancy Me som han vann med i Paris i december och Peter Pan som han var tvåa med i Göteborg i februari. Hans superstar Tovek’s Mary Lou kommer att vila i år.

Evelina har även hon lastat fyra hästar, Winnetou de La Hamente Z, Cortina 212, Dalila de la Pomme och Hollywood V. Hennes topphäst Dalila de la Pomme kommer denna gång att gå tvåstjärniga klasser tillsammans med 8-åriga Hollywood V, medan Winnetou och Cortina gör de fyrstjärniga klasserna.

Bland övriga ryttare finns Steve Guerdat som bland annat har med sig sin 9-åriga SWB-häst Albfuehren’s Maddox, Martin Fuchs, Edwina Tops-Alexander, Marcus Ehning, Laura Kraut, Penelope Leprevost – som nu tävlar mot sin dotter, 16-åriga Eden Leprevost Blin Lebreton – och Lorenzo de Luca.

Tävlingarna börjar idag torsdag och pågår till söndag 18-21 juni. Följ Ridenews för liverapportering från klasserna!

Livesändningar från alla klasserna > > >

Start- och resultatlistor > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.