Foto Privat

Internationellt pris till VM-guldhästarnas ägare

Charlotte Söderström och Stuteri Arch fick under torsdagen ta emot det internationella priset FEI Owner of the Year för sina framgångsrika VM-guldhästar H&M All In och H&M Indiana. Även för H&M Christan K, som också har haft fantastiska framgångar och bland annat var vinstrikaste häst för ett par år sedan – men som även haft framgångar det senaste året.

Det är andra gången Charlotte Söderström får motta det prestigefyllda priset som delas ut av Jumping Owners Club. Priset går till den hästägare som har de tre mest framgångsrika hästarna under året.

Charlotte Södertström får priset för sina hästars framgångar under 2021. Senast hon mottog priset var 2017. Då för hästarna H&M Christian K, H&M All In och H&M Cue Channa.

Charlotte har funnits i sporten länge och är en mycket hängiven och kunnig hästägare med ett långsiktigt engagemang.

Priset delades ut under VM i Herning, där Charlotte befinner sig för att följa sina hästar H&M All In och H&M Indiana i VM-hoppningen.

– Hästägarna är otroligt viktiga för vår sport och vi är väldigt tacksamma över Charlottes och Stuteri Archs satsning på svensk hoppsport. Charlotte har funnits i sporten länge och är en mycket dedikerad och kunnig hästägare med ett långsiktigt engagemang. Det visar sig också i hennes hästars alla framgångar, säger Ulf Brömster, ordförande Svenska Ridsportförbundet.

Läs mer om reglerna för priset HÄR

Se alla vinnare genom åren HÄR

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.