Mark McAuley. Foto: Fredrik Jonsving

Irländarna satte press

Det blev dubbelt irländskt i topp när kvalet till Falsterbo Grand Prix avgjordes under torsdagen. Först på sjunde plats i resultatlistan finner vi svensk flagg – genom Jonna Ekberg och Univers du Vinnebus (Luccianno-Grenat de Grez).

Irländarna knep både första, andra och elfte plats i resultatlistan. Etta genom Marc McAuley och tvåa genom Paul O’Shea. Tredjeplaceringen i klassen togs av Nederländerna genom Jos Vrieling.

Jonna Ekberg var bästa svensk och slutade sjua. Foto: Fredrik Jonsving
Fredrik Jönson placerade sig 8. Foto: Fredrik Jonsving

För svenskarna var det tufft. Strax efter Jonna placerade sig Fredrik Jönsson och Cold Play (Contendro I-Argentinus). Sen var det slut på svensklyckan i resultatlistan.

Rolf-Göran Bengtsson, Irma Karlsson, Stephanie Holmén, Marcus Westergren och Evelina Tovek fick alla fyra fel vardera. Karin Martinsen landade på ett nedslag och ett tidsfel med sin Stenhaga Tulip Tattoo. Precis samma utslag blev det för Jens Wikström och Carino BTB. Både Helena Persson och Linda Heed som haft så fina framgångar tidigare i veckan slutade på åtta fel. Douglas Lindelöw drog med sig hela 15 fel.

Marc McAuley. Foto: Fredrik Jonsving

En tuff dag på jobbet för svenskarna alltså. Nu återstår  för svenskarna att ladda om och komma igen till Grand Prix klassen som rids under fredagen.

Resultat

Start-och resultatlistor FHS

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.