Irma Karlsson och Ida vd Bischop missade omhoppningen men tog fina poäng. Christian Ahlmann segrade i säker stil med Caribis Z Foto:  MiP Media / GCT Stephano Grasson

Irma Karlsson tog poäng – Ahlmann segrade i Leipzig

Världscupkval Leipzig bjöd på tre svenska starter. Bäst i test var Christian Ahlmann i storform och Ida Karlsson fortsätter visa form.

Världscupkval Leipzig

Frank Rothenberger hade byggt en bana över 13 hinder med 16 språng där tiden blev en faktor initialt. Det dröjde 15 ekipage innan den första felfria ekipaget dök upp.

Första svensk på banan var Jacob Hellström ochJus d’Orange van’T Bisthof (BWP f -09 e Chopin van het Moleneind – Conello) som gjorde sin andra världscupstart. I Leipzig slutade det med 16 fel, ett nedslag mer än i premiären.

De felfria Leopold van Asten/ VDL Groep Beauty, Tobias Meyer / Queentina, Francois JR Mathy / Uno de la Roque och Daniel Deusser / Tobago Z fick banan att se enkel ut.

När Dennis Lynch blev av med The Sinner, såld till Martin Fuchs, fick 9-åriga Dito kliva fram. Valacken efter Diarado-Canturo hoppade små hus men touchade en bom.

Samma öde drabbade Malin Baryard-Johnsson med H & M Indiana och senare Irma Karlsson med Ida van de Bischop. De båda svenska ekipagen hade vars fyra fel under i övrigt bra rundor. Irma och Ida var som alltid snabba och kommer att få med sig världscuppoäng trots nedslaget.

Felfria var Lorenzo de Luca / Armitages Boy, Marcus Ehning / Comme Il Faut och mannen i suverän form Christian Ahlmann / Caribis Z, totalt sju till omhoppning.

Irma Karlsson och Ida blev tionde placerade och får sju poäng att lägga till sina 31, totalt 38 poäng.

Omhoppning

Francois Jr Mathy med Uno de la Roque fick till en felfri runda och höll undan tidsmässigt rejält. Lorenzo de Luca och Armitages Boy gjorde ett tappert försök men gick bet. Deusser rev, Ehning rev – skulle sista startande Ahlmann ta hem ännu en världscupseger?
Caribis Z har inbyggda spänstfjädrar i bakkärran, vändbar och otroligt lydig. Visst gick det vägen med 90 hundradelar tillgodo. Ahlmann tar säsongens andra världscupseger.

Christian Ahlmann med Caribis Z Foto: LGCT/ Stefano Grasso

Kommentarer från svenska ryttarna

Malin Baryard Johnsson:
– Det är en tuff miljö för Indiana här i Leipzig med rörig livlig framridning med mycket ljud. Jag får ta på mig felet. Det är det största hon gjort inomhus så jag är nöjd med hennes inställning.
– Vi har gått från klarhet till klarhet, och det har gått fort, sa Malin Bayard Johnson i intervju med SVT.

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana fick ett nerslag. Foto: Kim C Lundin

Irma Karlsson:
– Det var svårt, tuff bana. Jag tänkte för mycket på det men Ida hoppade fantastiskt. JAg ville väldigt mycket och tänkte på poängen jag ville ha.
– Jag har fått chansen att rida stora bra tävlingar i år. Jag kan studera de allra bästa och det känns jättebra i kombination med fina hästar, sa Irma Karlsson till SVT.

Irma Karlsson och Ida vd Bisschop från Falsterbo. Foto: Fredrik Jonsving

Live Resultat

Startlista
Banskiss

Ställning i världscupen

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.