Irma Karlsson och Chacconu. Foto Fredrik Jonsving

Irma på pallen i Hagen

Irma Karlsson och Chacconu tog en fin pallplats i tyska Hagen på lördagen. De svenska dressyrekipagen gjorde fina insatser med pallplats även för Therese Nilshagen och Dante Weltino.

Lördagens 1.50 i Hagen hade 63 startande ekipage och ett av de 16 som gick till omhoppning var Irma Karlsson och 14-årige Chacconu (Chacco Blue x Perhaps van het Molenvondel). Där gjorde de en av fyra dubbelnollor och tog tredjeplatsen efter segrande Robert Whitaker med Evert och tvåan Sophie Hinners med Million Dollar 2.
Ebba Danielsson och Danilo var endast ett tidsfel från omhoppning.

– Han är i väldigt bra form och verkligen på uppåtgående och jag är väldigt glad att vara tillbaka i de här sammanhangen, säger Irma Karlsson om Chacconu till SvRF:s hemsida.

Sedan hösten 2019 har ekipaget mestadels tävlat på två- och trestjärnig nivå.

– När min häst Ida (vd Bisschop) blev skadad fick Chacconu dra det tunga lasset ensam och efter det behövde vi backa bandet lite.

De senaste åren har också varit en period då hon gjort om sitt upplägg och byggt ett nytt team.

– Det har nog också påverkat hästarna lite, man får räkna med att det märks när man gör om upplägget, säger Irma Karlsson.

Nu tar hon hjälp både av Lennart Lindelöw och Peter Eriksson.

– De har väldigt mycket kunskap och erfarenhet och det funkar väldigt bra. Jag kan ha egna synpunkter och vi kan kommunicera så som man behöver.

Hon är tillbaka på de större arenorna igen och på söndagen väntar 1.60-hoppning och GP i Hagen, den största klassen hon ridit på flera år.

– Det var länge sedan, så det ska bli kul.

Vad som väntar längre fram återstår att se.

– Jag har inte så jättemycket planer för jag har inte testat på så mycket på den den här nivån ännu, man får känna av hur mycket Chacconu kan gå. Men jag vet vad han kan och jag vill göra alla bra tävlingar som går, säger Irma Karlsson.

Alla resultat 1.50 > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.