Fredrik Jönsson, Stephanie Holmén, Peder Fredricson och Irma Karlsson är några av de internationella stjärnor som rider SM i helgen. Foto Fredrik Jonsving, FEI, Kim C Lundin

Istället för världscupen – SVT sänder söndagens stjärntäta hopp-SM

Efter att helgens världscup i Verona ställt in väljer SVT nu istället att sända helgens SM-final i Skövde.
– Förr var SM heligt. Alla var med. Kul att det får sådan tyngd igen, säger Lotta Björe, expertkommentator hos SVT.

Nu återstår endast ett ben av världscupen, i Leipzig i januari, då de andra kapats ett efter ett på grund av coronarestriktionerna. Helgens planerade sändningar från världscupen i Verona blir med andra ord inte av. Istället väljer SVT nu att sända söndagens SM-final på Grevagården.

– Det blir en ljusglimt i vår annars kanske något mörka vardag. Jag ser verkligen fram mot SM, det blir bra tävlingar, säger Lotta Björe, SVT:s expertkommentator som nu får kommentera SM istället för världscupen, tillsammns med SVT:s Maria Wallberg.

– Flera har ju varit iväg på mindre internationella tävlingar, andra har tränat sig i form. Nu blir det spännande att se var alla står i en jämförelse.

Den första omgången rids på fredag och därifrån går de 20 bästa vidare till söndagens final, som sänds med start 15:00, i SVT2 och SVT Play. Det blir ett startfält fullt av internationella stjärnor i Skövde, med bland andra Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Stephanie Holmén, Fredrik Jönsson och Irma Karlsson.

– Förr var SM heligt. Alla var med. Kul att det får sådan tyngd igen, säger Lotta Björe, expert på SVT Sport.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.