Evelina Tovek och Henrik von Eckermann. Foto: Fredrik Jonsving

Italiensk drömseger på hemmaplan

Nationshoppningen I Rom blev en total lyckodag för det italienska laget, bestående av Luca Marziani, Giulia Martinengo, Emanuele Gaudiano och Bruno Chimirri. För svensk del blev det en fjärdeplats.

Malin Baryard-Johnsson och H&M Indiana höll den svenska fanan högt i nationshoppningen i Rom, som brutit sig ur och alltså inte ingår i den vanliga Longines FEI Nations cup. Med i det svenska laget var förutom Baryard-Johnsson även Evelina Tovek, Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson.

Malin Baryard Johnsson var den enda svenska ryttaren som presterade dubbelt felfritt.
– Det är helt fantastiskt. Hästen visar det vi trott hela tiden. Hon har en enorm kapacitet och är superförsiktig. Tillsammans med en otroligt skicklig pilot blir det så här bra, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona, till Svenska ridsportförbundets hemsida.

 

För segrande Italien var det lycka, lycka och total lycka efter prestationen som fick göras utan stjärnorna Lorenzo de Luca och Alberto Zorzi.
– Det är en dröm som blev sann, konstaterade Giulia Martinengo till worldofshowjumping.com efter landets andra seger på hemmaplan.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.