Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou Foto: Kim C Lundin

”Jag har inte rest över halva jorden för det här”

En mycket frustrerad, besviken och vanmäktig lagryttare möter pressen. Nej, Det här blev inte som Henrik von Eckermann tänkt sig.

När Sverige inledde den andra laghoppningen fanns mycket förväntan på första ryttaren Henrik von Eckermannoch Toveks Mary Lou. Både lagmässigt och för individuellt avancemang.

Den stora och svåra banan där bommarna fallit för flera före Henrik såg till en början ut som en barnlek för Toveks Mary Lou. Men inför vattengraven frös stoet till och tog inte Henriks hjälper vilket resulterade i ett tramp i vattengraven, spända galoppsprång fram till oxern där en bom föll. Med åtta fel till de 3,20 fel han hade från gårdagen sprack drömmen om VM-framgångar.

En mycket frustrerad von Eckermann mötte pressen i mixed zone och försökte förklara det han egentligen inte kan förklara.
– Jag har jobbat jättemycket med vatten med Mary Lou, vi har varit på flera ställen och hon hoppar det numera bra, högt över visserligen men bra. Bredden 4 meter är inget alls problem för en häst.
– Det som hände här är att hon två galoppsprång innan vattnet fokuserar på vattnet och inte är med mig och tar mina hjälper. Det är kommunikationen oss emellan som brister här. Jag har henne inte med mig helt enkelt. Den här vattengraven har en väldigt massiv framkant och hon är en otroligt försiktig häst. Hon har hoppat vatten bra på gräs men här gick det inte idag.
– Jag har inte åkt halva jordklotet runt för att göra en sådan här runda, jag kan inte förklara bättre. Det har inget med förhållanden att göra – vi kommunicerar helt enkelt inte hon och jag.

Live-resultat i klassen

Resultat individuellt, klass
Resultat, individuell ställning
Resultat, lagställning
Lagklass dag 1

WEG Tryon 2018

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.