Jeroen Dubbeldam fastnade för svenskt. Foto: Kim C Lundin

Jeroen Dubbeldam köper SWB-häst

Jeroen Dubbeldam testred som bekant svenska unghästar under Breeders Trophy.  Nu står det klart att han köpt en av dem. Hästen Trezeguet har nu åkt till Nederländerna.

Det är Adrian Cronin som förmedlat den femåriga SWB-hästen till Dubbeldam. Trezeguet såldes av sin uppfödare Lena Hansson. Utbildningen har Marianne Mimmi Hansson stått för.

Köpet har gått igenom och hästförmedlaren Cronin är själv i Danmark för stunden för kunds räkning.

– Jeroen Dubbeldam var väldigt imponerad över kvaliteten på de svenska hästarna, berättar Adrian.

Jeroen Dubbeldam fastnade för hästen Trezeguet. Nu har han köpt den. Foto: Fredrik Jonsving

Försäljningen av hästen Trezeguet (SWB f -13 e Turmalin-Chairman La Silla), som bland annat har Tornesch i stammen, skedde för några veckor sedan.

– Han gillade känslan när han red hästen under Breeders. Han frågade mig om jag sett hästen innan och vad jag tyckte om den. Jag har alltid tyckt om den och hållt ett öga på den sedan jag såg den tävla vid fyra års ålder, säger Adrian Cronin.

– Jeroen  hade planerat att komma och se flera andra hästar hos mig så jag föreslog att han skulle testa denna med. Efter provridning och många samtal fick jag till slut affären i lås, säger Cronin.

– Jag har jobbat för många toppryttare i många år. De vet att jag kan hitta topphästar och de har förtroende för mig, säger Adrian Cronin som själv tävlar upp till 150.

Även amerikanen Rich Fellers, bland annat OS-ryttare, har den senaste månaden köpt häst via Cronin, avslöjar han.

– Större delen av hans stall består av hästar som jag förmedlat faktiskt, säger Adrian Cronin.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.