Foto Sportfot pour EEM, Fredrik Jonsving

Jessica Springsteen och Marlon Modolo Zanotelli tog med sig storformen från Stockholm till Paris

Marlon Modolo Zanotelli och Jessica Springsteen fortsätter att visa samma storform som i Stockholm förra helgen.

 

I helgen går femstjärniga Longines Masters i Paris med 74 av världens främsta ryttare på plats och den spännande tävlingen Riders Masters Cup – hoppningens variant av golfens Ryder Cup, där superlaget från Europa, lett av Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona, möter det amerikanska superlaget.

Tävlingens första storklass 1.45 vanns av Marlon Modolo Zanotelli från Brasilien, kanske mest känd i Sverige som Angelica Augustssons man, med 10-åriga KWPN-stoen Sweet Tricia, ensam under 30 sekunder i tidshoppningen. Hästen är ny för Marlon, som tagit över den från irländaren Darragh Kenny. Marlon fortsätter att visa samma toppform som vid Sweden International Horse Show i Stockholm förra helgen, där han tog en seger och var tredje bästa ryttare totalt.

Tvåa blev Stockholmsmeetingets bästa ryttare Jessica Springsteen, USA, som bland annat vann H&M Grand Prix på Friends Arena. I Paris red hon 12-åriga Tiger Lily.

Trea i klassen blev Filippo Marco Bologni, Italien, med Diplomat.

På plats i Paris finns också Henrik von Eckerman, som rider i det europeiska Riders Masters Cuplaget som går fredag kväll. Tävlingen kommer att ridas i form av tvekamper, där en amerikansk ryttare möter en europeisk. Den rids i två rundor där den första är en ren tidshoppning och den andra en Table C, där fel adderas till tiden.
Henrik möter amerikanska Laura Kraut i kvällens duell.

Här kan du se livesändningarna från eventet > > >
(Logga in med Facebook, mm)

Alla resultat > > >

©Sportfot pour EEM

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.