Auktionen resulterade i två nya stjärnor för Joel Andersson. Foto: Fredrik Jonsving

Joel Anderssons auktionslycka – två nya treåringar

Två nya superston. Det är hoppryttaren Joel Anderssons förhoppning efter att auktionen på Elmia Scandinavian Horse Show avslutats. Joel ropade in en häst för egen del.

Det var stoet Viva la Vida (e Tangelo van de Zuuthoeve u. Vulkanos-Queen – Vulkano) som fångade Joel Anderssons uppmärksamhet redan innan auktionen.
– När jag såg den här i katalogen tänkte jag att ’den här vill jag ha’. Stammen är väldigt intressant, säger Joel som äger och driver tävlingsstallet All About Horses tillsammans med flickvännen Olivia Borén utanför Västerås.
Viva la Vida är tre år gammal och inriden. Prislappen stannade på 160 000 kronor.
– Tanken är att min flickvän ska rida den här till en början och så får vi se. Jag tar hem dem och så får vi se vad det blir, säger Joel.
Han förklarar att han gillar ston och att det är ytterligare ett sto som hamnar i hans stall efter auktionen. Det rör sig om nummer 24 Kandiss (e El Salvador 9201 – Fuego du Prelet (SF) W- 1682-Hgt). Stoet såldes för 220 000 kronor.
– Det är också ett sto. Jag gillar ston och har väldigt bra samarbete med de hästägarna som köpte den. Det kommer att bli en superhäst. Det ska bli jättekul att förvalta den, säger Joel Andersson.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.