Amanda Landeblad, Marcus Westergren. Foto Roland Thunholm

[Jönköping Horse Show] Marcus och Amanda vinnare

Det blev otroligt tryck på arenan i Jönköping när omgången av Riders League avgjordes på lördagen med flera världsstjärnor i startfältet.

Malin Baryard Johnsson och H&M Reventon satsade allt i ATG Riders League 1.35, men vann endast ett heat.
– Det gick undan! Lilla Räkan, som jag kallar henne, är otroligt snabb men hon är lite svår att svänga till höger och de svåraste svängarna var till höger så lite missflyt med banan hade vi där, säger Malin till SvRF:s hemsida.

Malin fick dock först se Douglas Lindelöw kapa hennes tid med åtta tiondelar och sedan Amanda Landeblad och Little Tingeling ta hem segern och 20 000 kronor.
– Superkul! Och det blir sån stämning i de här klasserna, sa Amanda efteråt till SvRF:s hemsida.

– Jag hade lite tur att gå ut sist men hon kändes super och det är ju stort att vinna den här typen av klass, och speciellt på det här stället.

Peder Fredricson, som förra året tog storslam på ATG Riders League i Jönköping, satsade på seger i Riders League 1.50 efter att ha tidigare tagit hem heatseger tillsammans med sitt nya löfte Tiamathara. Men nu rev ekipaget två bommar och Marcus Westergren med Crunch Air missade inte chansen.

– Jätteskoj, grymt att få göra detta med tanke på de här ryttarna som var med också. Jag hade min plan och jag vet att han är en snabb häst i sig så det var bara att få det att flyta på, säger Marcus till SvRF:s hemsida.

– Alla segrar betyder mycket men det här är så klart en fantastisk tävling för oss att ha, säger Westergren efter att ha tagit emot segerchecken på 50 000 kronor.

Douglas Lindelöw sammanfattar dagen efter en andraplats i 1,35 och en fjärdeplats i 1,50.

– En jättebra helg. Andraplatsen med Conrad som kanske har högre målsättning än 1,35 visar att han kan gå snabbt. Tävlingen är ett spännande upplägg och kul för publiken. Amanda som vann red jättebra och all heder till henne.

Just nu är Niklas Arvidsson totalledare i ATG Riders League 1,35 och Py Jägerden i ATG Riders League 1,50.

Nu återstår delfinaler i Flyinge och Borås innan finalen på Göteborg Horse Show 22-26 februari 2023.

Fullständiga resultatlistor hittas här.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.