Jörgen Larsson - Spencer. Foto Ida Ahlsten

Jörgen Larsson och Spencer 101 i topp i Lövsta Future Challenge Jumping

Nu är det klart vilka 6-åriga hästar som tagit hem de första fem finalplatserna i Lövsta Future Challenge Jumping. Finalen avgörs under Gothenburg Horse Show i februari 2022.

28 talangfulla 6-åriga hästar kom till start i den avgörande 130-klassen på Grevagården under lördagseftermiddagen.
Champion of the Youngsters är det första av två kvaltillfällen för de unga hästarna som deltar i Lövsta Future Challenge Jumping. Tidigare under veckan har hästarna mötts i två kvalklasser för att under lördagseftermiddagen göra upp i en 1.30 bedömning A:1a.

Hela 14 ekipage tog sig till omhoppning, där till slut Jörgen Larsson med hästen Spencer 101 var allra snabbast och tog hem segern före Thomas Ryan med Secret Star.
— Det blev en väldigt snabb omhoppning, men jag vet att Spencer är både snabb och försiktig, så jag gick all in. Det blev kanske lite väl snabbt, men det räckte ju hela vägen, säger Jörgen Larsson.

I vanliga fall sitter Spencers ägare, Maria Östman på ryggen, men på grund av en skada har Jörgen tagit över tyglarna för ett tag.
– Jag har haft Spencer sedan han var fyra och han har utvecklats fantastiskt bra hela tiden. Han har tävlat i bl.a Falsterbo och kommer härnäst att vara med i uttagningen inför unghäst-VM i Zangersheide. Jag är så glad att min häst får chansen att tävla i Scandinavium nästa år!

De övriga ekipagen som kvalar till finalen under Gothenburg Horse Show 2022 är; Thomas Ryan med Secret Star, Jüri Sokolovski/Edith, Sissela Smith/Daquars Dream CC och Carl-Walter Fox med Eka First Navy Jack.

Nästa kvaltillfälle blir i samband med Breeders Trophy under SWB Equestrian Weeks, 5-10 oktober. Här tar sig ytterligare fem hästar vidare till finalen. Det delas även ut en extra finalbiljett till vinnaren av SWB Stallion Trophy. I Göteborg får de svenska hästarna möta tio internationella unghästar.

Resultat > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.