Häng med och håll tummarna för Henrik von Eckermann som har 30 poäng, Stephanie Holmén 17 poäng och Malin Baryard Johnsson med 9 poäng. Foto: Kim C Lundin / Logotype Jumping Amsterdam

Jumping Amsterdam – tider och länkar till världscupkvalet

Stortävlingen Jumping Amsterdam firar 60 år och det är näst sista chansen för de svenska ryttarna att ta poäng i världscupen. Göteborg är värd för finalen i april.

Stortävlingen Jumping Amsterdam

Med 60 år på nacken är Jumping Amsterdam en av de verkliga institutionerna, numera med världscupkval i både hoppning och dressyr igen. De fina tävlingarna är en nästan lika stor samlingspunkt för holländska ridsportfans som GHS och SIHS är för de svenska.

Dagens världscupkval är det näst sista i serien. Ett enda kval återstår och det är franska Bordeaux 7-10 februari när Amsterdam är avgjort. I Amsterdam rider tre svenska ryttare med Stephanie Holmén på Flip’s Little Sparrow (nr 11), Malin Baryard Johnsson på H&M Indiana (nr 28) och Henrik von Eckermann på Toveks Mary Lou (nr 37).

Poängställningen inför dagens klass är att Henrik von Eckermann har 30 poäng, Stephanie Holmén 17 poäng och Malin Baryard Johnsson 9 poäng. Malin har dock klart uttalat att hon inte alls haft final som mål för sig och Indiana under vintersäsongen. Tidigare säsonger har det krävts runt 40 poäng för att ta sig till världscupfinal. Efter världscupkvalet i Leipzig står Irma Karlsson på 38 poäng och sedan tidigare hade Peder Fredricson 40 poäng.

Världscupkvalet startar klockan 15:15 och sänds live på SVT Play.

Startlista

Jumping Amsterdam hemsida

TV-tider 27 januari:
15:15 SVT Play sänder live från världscupen i hoppning
23:05 SVT1 sänder ett sammandrag från världscupen i hoppning

TV-tider 28 januari:
16:30 SVT1 sänder ett sammandrag från världscupen i hoppning, repris

Aktuell ställning Longines FEI Jumping World Cup – inför Amsterdam

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.