Malin Baryard Johnsson - Indiana

Seger för Malin i LGCT Grand Prix i St Tropez – guldbiljetten till Prag är säkrad

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana sneddar över blomsteruppsättningarna och klipper till med den snabbaste tiden i omhoppningen – en seger som hon tar med den sista svängen.
– Jag var tvungen att ta risker, säger Malin efteråt.

Ekipaget har totalt gjort fyra felfria rundor vid Global Champions Tour i St Tropez.
Annika Axelsson och Cleo Z tar en sensationell åttondeplats.

Av tolv ekipage till omhoppning i Longines Global Champions Tour Grand Prix i St Tropez är två svenska – Malin Baryard Johnsson med H&M Indiana och Annika Axelsson med Cleo Z.

Peder Fredricson och Catch Me Not S fick ett nerslag och Linda Heed med Decurio var nära, nära men ett tidsfel stoppade henne.

Spencer Smith med Theodore Manciais tar ledningen med tiden 35.35 men får se sig slagen av en mycket snygg ritt av Harrie Smolders Monaco som klockas på 35.09.

Malin och Indiana sneddar över blomsteruppsättningarna i slutet av omhoppningsbanan i en makalös uppvisning och tar ledningen med ännu snabbare 34.71.

När Annika Axelsson och Cleo Z kommer in står det snabbt klart att de inte kommer att slå Malins tid, men de har otroligt fint flyt och gör en riktig stilrunda, vilket ger en åttondeplats och en prischeck på närmare 85.000 kronor.

Malin Baryard Johnsson segrar i LGCT Grand Prix i St Tropez. Foto LGCT

– Jag var tvungen att ta risker för de före mig var otroligt snabba. Och jag hade en bra coach i Marlon Zanotelli som peppade mig att verkligen satsa, säger Malin efteråt.

Förutom cirka 1,1 miljoner i prispengar ger segern en biljett till superfinalen av Global Champions Tour i Prag i november. En seger som kanske också var extra härlig att få bjuda på då H&M Indianas ägare Charlotte Söderström också var på plats i St Tropez.

Förra året var Malin ensam kvinna i finalen i Prag, nu är det redan tre kvinnor – av fem ryttare totalt – som kvalat genom Grand Prixsegrar (Malin här i St Tropez, Katrin Eckermann i Miami och Sanne Thijssen i Madrid). I tävlingens eget tv-inslag får Malin frågan: Vilket budskap sänder det till unga kvinnliga ryttare?
– Girl power! svarar Malin.

Se Malins superspurt:

Tidigare under dagen reds den andra rundan i lagtävlingen Global Champions League. Denna gång fick laget Stockholm Hearts med Malin och Peder Fredricson se sig slagna av Prague Lions med Pieter Devos och Niels Bruynseels. Malin och Peders lag ligger därmed trea i ligan. Leder gör Berlin Eagles före Hamburg Giants.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.