Lyckliga Österlen. Foto: Fredrik Jonsving

Österlens ridklubb svenska mästare

Det blev en händelserik eftermiddag i avgörandet av Folksam Elitallsvenska. Ny svensk mästare: Österlens Ridklubb.

De regerande mästarna Åby ridklubb föll platt på Falsterbos gräsbeklädda arena. Laget, bestående av Emma Falk, Andrea Falk, Sissela Smith och Marcus Westergren slutade på totalt 20 fel.

Linnea Ericsson-Carey. Foto: Fredrik Jonsving

 

 

Istället var det Österlens ridklubb som för första gången vann lag-guld. I laget Andrea Persson, Linnea Ericsson-Carey, Sara Molvidson Hellström och Shane Carey. Österlens ridklubb har också storstjärnor som Peder Fredricson och Stephanie Holmén under sin flagg.

Karin Martinsen. Foto: Fredrik Jonsving

Både Nääs hästsportförening och IM Sportriders ryttarförening slutade med åtta fel och möttes därmed i en omhoppning om silvret. Först ut för IM Sportriders var Magnus Jacobsson med Meluha S. Ett nedslag gav fyra fel och ett unisont ”NEJ!” från publiken. Det gick nästan att ta på atmosfären vid arenan när Karin Martinsen, som fått uppdraget för Nääs sida, äntrade banan. En felfri ritt var ett säkrat silver.

Soligt i vackra Falsterbo. Foto: Fredrik Jonsving

 

 

 

Det blev en rysare. Karin Martinsen fick publiken att hålla andan. En bom föll. Publiken drog efter andan. Med ett hinder kvar var det vinna eller försvinna. Sen hände det som inte får ske, rivning av det allra sista hindret – och där blev Nääs trea.

Fullständig resultatlista hittar du här.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.