Claes Pettersson

Kvalstart för Lövsta Future Challenge på ny tävlingsplats

Lövsta Future Challenge i hoppning för unga hästar skulle ha börjat kvalen under Champion of the Youngsters i slutet av augusti, men dessa tävlingar ställdes in detta märkliga år. Nu blir det istället kvalstart för Lövsta Future Challenge på en ny tävlingsplats – i Norrköping den 3-6 september.

Pressmeddelandet från Lövsta FC:

Norrköping Horse Show ny kvalplats för Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar

Det traditionsenliga startskottet för Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar skulle gått under Champion of the Youngsters i slutet av augusti. Nu är det klart att kvalplatsen ersätts av Norrköping Horse Show den 3 – 6 september.

Sedan starten har det första kvalet för de unga hästarna gått av stapeln i samband med Champion of the Youngsters. I och med den rådande situationen med Covid-19 valde arrangörerna att ställa in årets tävling. Den nya kvalplatsen och startskottet för Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar går därmed av stapeln i samband med Norrköping Horse Show.

— Norrköping Horse Show är en fantastisk tävlingsplats med ett väldigt proffsigt arrangemang som dessutom ligger rätt i tiden för Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar. Det är därför väldigt roligt att Norrköping Horse Show vill vara kvalplats för vårt första kval! säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping.

Upplägget för kvalomgången ser likadant ut som tidigare. Sexåringarna går två kvalomgångar med en avslutande finalomgång. De fem bästa hästarna från Norrköping går vidare till finalen under Gothenburg Horse Show 2021. I Göteborg möter de finalister som kvalat in i samband med Breeders Trophy och ytterligare tio internationella sjuåringar som bjuds in till tävlingen.

Norrköping Horse Show tävlingsledare Claes Pettersson ser fram emot att ha med Lövsta Future Challenge-kvalet i tävlingsprogrammet i år.

— Det är väldigt roligt att Lövsta Future Challenge tycker att vi har den standard på tävlingen som de förväntar sig. Vi ser fram emot att samarbeta med Lövsta Future Challenge och att få hjälpa till att arrangera deras kvaltävling i år, säger Claes Pettersson.

Första omgången för sexåringarna rids den 3 september och fullständiga regler för tävlingen hittar ni här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.