Guldet i Lag-SM Elitallsvenskans final gick till Södertälje. Foto Kim C Lundin

Lag-SM till Södertälje

Det blev omhoppning och spännande in i det sista innan medaljerna i Folksam Elitallsvenska och Lag-SM i hopning kunde delas ut på Falsterbos stora soldränkta hopparena. Till slut blev det Södertälje Ridklubb som bärgade guldet.

Linda Heed och Heartcore L avgjorde för Södertälje i Lag-SM i Falsterbo. Foto Kim C Lundin

Förra året kom vi utanför pallen så det kändes härligt att få vinna nu, säger Alexander Markne som delar lagledarrollen med Jenny Andersson.

I andra omgången av Folksam Elitallsvenska höjdes hindren och den utmaningen kastade om en del i resultatlistan. Hela fyra lag hade möjlighet att gå till omhoppning men till slut blev det två kvar i guldstriden, Södertälje Ridklubb och Harplinge Ridklubb.

Då var det också klart att bronset skulle stanna i Skåne, närmare bestämt hos Malmö Civila Ryttarförening, som hejades fram av en hel busslast med supportrar.

I omhoppningen om guld och silver ställdes två riktiga ringrävar mot varandra, Niklas Arvidsson för Harplinge Ridklubb och Linda Heed för Södertälje Ridklubb.

Niklas Arvidsson på Dagny VT var först ut och satte en säker nolla på en tid som många nog trodde skulle bli svår att slå, 45,47 sekunder stannade klockan på. Men det var inte vem som helst som skulle försöka. Linda Heed som emellanåt rider Global Champions Tour på de största arenorna vet var det finns sekunder att spara och hon gick i mål dryga två sekunder före Niklas, på 43,30.

– Min häst är dubbelt så stor och jag hälften så stor, skojade Linda, men menade att på Falsterbos stora bana kunde hon utnyttja hästens stora galopp.
– Jag tänkte att det skulle passa honom och taktiken vara att om Niklas var felfri skulle jag chansa och bara rida så fort jag kan, säger Linda.

Det är en härlig stämning och lagandan är stark, även om ryttarna är ganska utspridda rent geografiskt, Linda Heed flyttade till Skåne för några år sedan och Marlene Lindblad bor i Göteborg.
– Det är bra sammanhållning och Jenny gör så mycket för klubbgemenskapen, säger Marlene.

I det vinnande laget red Fanny Fridén/Certina M 0+dns, Jennifer Bratt/Malou Blue PS 4+0, Pontus Westergren/Cayton 0+4, Linda Heed/Heartcore L dns+4+0, Marlene Lindblad/Fury 0+4

Komplett resultat

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.