Malin Baryard Johnsson - H&M Indiana. Foto CHI AL SHAQAB

Lagseger för Malin och Peder i Global Champions League

Nya laget Stockholm Hearts vinner i premiären av Global Champions League i Doha. Idag var det Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson som red för laget.

Nya laget Stockholm Hearts vinner i premiären av Global Champions League i Doha. Idag var det Malin Baryard Johnsson med en för dagen rejält taggad H&M Indiana och Peder Fredricson med Hansson WL som red för laget. Med båda felfria – och felfria rundor av Malin och Olivier Philippaerts i torsdags – var segern ett faktum.

Malin och Peder är, tillsammans med Henrik von Eckermann, kvalificerade till Longines Global Champions Tour Grand Prix som rids med start 16.00 svensk tid. De 34 kvalificerade ekipagen rider i omvänd startordning mot placeringen i GCL-klassen.

Malin och Peders lag var i ledning efter den första rundan i lagtävlingen i torsdags och de båda startade sist. Kände de trycket?

– Vi hade mycket press på oss men med värlsettan som red efter mig, så… säger Malin. Det är en bra start, men vi har en lång säsong framför oss.

– Att starta sist och se Malin vara felfri, det sätter förstås press, men det är vad vi älskar, säger Peder.

Scott Brash med Hello Mr President segrade individuellt i klassen, med franske Kevin Staut och Visconti du Telman på andra plats och Martin Fuchs med Leone Jei på tredje. Malin och Peders lagkamrat Olivier Philippaerts med H&M Miro tog fjärdeplatsen och Peder var femma. Malin gick in på åttonde plats.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.