FEIS:s pictogram över respektive disciplin designade av Peder Fredricson och Tryons logotyp. Foto: FEI

Långa listan på alla nominerade till VM i Tryon

De sista kvalmöjligheterna har passerats, världens alla ridsportförbund kan bara ta med ryttare som nominerats. Här hittar du listorna för alla VM:s discipliner.

Beskeden från olika nationers ridsportförbund om vilka som tas ut till landslagstrupperna och skickas till VM i North Carolina, USA, har duggat tätt de senaste dagarna. Som alltid kommer det att bli ändringar, bortfall och ersättningsekipage in i det sista.

Den 13 augusti var sista helgen för att uppfylla de kvalificeringskriterier som finns för varje disciplin. Nu har även de så kallade långa listorna, de som innehåller samtliga nominerade, släppts publikt. Det innebär att varje land kan nu bara välja på de ekipage som listats här. Men från denna lista kan det sättas in reserver.

En given deadline blir när hästarna från den 1 september disciplinvis flygs över för en skräddarsydd karantän och acklimatisering. Efter respektive disciplins avresedatum går det inte längre att få med resande reserver. Här har naturligtvis hemmanationen USA en fördel då de, trots stora geografiska avstånd, är närmare till ersättningsekipage.

Nominerade hoppekipage
Den hoppryttare som har flest hästar nominerade är Steve Guerdat med fem hästar att välja på däribland Bianca.

Nominerade dressyrekipage
För svenskt vidkommande är Tinne Vilhelmson Silfvéns andra häst Paridon Magi inte längre nominerad medal Juliette Ramel och Patrik Kittel båda har två hästar. Det danska laget är sårbart sedan deras bästa ekipage Cathrine Dufour igår rapporterade den sorgliga nyheten att hennes EM-medaljör Atterupgaards Cassidy är skadad. I det tyska nomineringslägret är det avgörande idag då Sönke Rothenberger är tvingad att starta Cosmo i Donauschingen för att kunna bli uttagen. Isabell Werth har själv valt Bella Rose men startar idag Weihegold för att tillfredsställa uttagningskommittén. Jessica von Bredow-Werndl, är nominerad med båda sina ston Zaire och orutinerade Dalera TSF, startar också i Donauschingen.

Nominerade fälttävlansekipage
Britten Oliver Townend var nominerad med tre hästar, leder rankningen, och togs inte ut i första svepet.

Para-Dressyr: Nominerade ekipage

Distansritt: Nominerade ekipage

Körning 4-spann: Nominerade ekipage

Reining: Nominerade ekipage

Voltige
Kvinnor: Nominerade
Män: Nominerade
Pas de Deux: Nominerade
Lag: Nominerade

VM:s webbsida

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.