Per-Ola och Karin Forsberg hälsar på hingstarna  de sedan väljer att betäcka med. Då går det att stämma av om fölet får med sig faderns temperament. Foto: Stall Rapidsrock

Lika på ytan – unika på insidan

Fölhantering, temperamentsförärvning och snöflingor skriver Per-Ola Forsberg om i sitt senaste blogginglägg. Karin Forsberg visar i bilder.

Paret Karin Forsberg och Per-Ola Forsberg gör mycket förarbete innan de väljer hingstar till sina ston. De tränar sedan sina uppfödningar att kommunicera med dem för att allt umgänge ska vara enkelt och säkert.

Per-Ola beskriver hur han redan i boxen känner av hur en hingst eller unghäst temperament är. Hästar kan se väldigt lika ut – som att alla snöflingor på håll ser ut som kopior av varandra. När man tittar närmare är de alla unika – precis som hästar är personligheter med olika egenskaper.

Läs mer i Per-Olas blogg om hur han och Karin Forsberg använder egenskaperna de finner för att hitta bästa hingsten till varje sto och hur de tränar unghästarna på enkla saker. Något som ger mycket information om varje häst.

Per-Ola Forsbergs senaste blogginlägg

Här kan du följa bloggen kontinuerligt.

Per-Ola Forsbergs blogg: Alladin-ask eller Gott & Blandat?

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.