Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricsons bolag Grevlunda har vuxit rejält på 10 år. På Hästföretagarforum berättade hon om resan. Foto: Kim C Lundin

Lisen Bratt Fredricson på Hästföretagarforum: ”Samarbeta mera”

Hästföretagarforum firar 10-årsjubileum. Lisen Bratt Fredricson berättade om sitt företagande på det allra första – nu berättade hon om resan under det senaste decenniet.

10 år med Hästföretagarforum och Lisen Bratt Fredricson

Lisen Bratt Fredricson beskriver sig själv som säljare av födsel och ohejdad vana. Det stora skiftet åt affärslivet till kom under graviditeterna med sönerna. Under den första graviditeten så föddes idéerna till Ryttargalan och Swedish Select Horse Sales, den idag mycket etablerade hopphästauktionen. Idag är Grevlunda 15 anställda, grundat 1997 och omsätter 35 miljoner.
Lyssna på intervjun med Lisen Bratt Fredricson när hon intervjuas av moderatorn på Hästföretagarforum Karin Moberg Granström, journalist på Aftonbladet.

Utdrag ur intervjun

Verksamheten har två affärsben, Peder Fredricsons tävling och träning respektive inköp / förädling och försäljning av hästar. Ibland går unga hästar över till Peder och idag finns det fler affärsverksamheter förutom Grevlunda i familjens ägo.
– Hästföretagare är ofta fullt upptagna med allt det operativa som att mocka och fodra, sköta om sju dagar i veckan. Vi har ont om tid för budget och planering. Men, allt blir bättre av att ta sig tiden att tänka efter, förbättra och effektivisera, menar Lisen Bratt Fredricson.
– Hästföretagare borde samarbeta mycket bättre, uppfödare kunde gå ihop och dela på anställda till exempel.
– En viktig faktor är att jobba med dem som verkligen är bra på sina områden, inte bara med dem som är ens vänner och kompisar.
Hur ska svenska hästar synas ännu mer internationellt?

– Svenska hästägare är mycket känslostyrda. Det gör att man inte säljer till bättre ryttare, den kommer inte fullt ut till sin rätt men får garanterat ett fint liv. om svenska uppfödare vågade göra lite mer business och lite mindre hobby så skulle det kunna bli ännu bättre.

Lisen Bratt Fredricson Foto: Kim C Lundin

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.