London Knights segrade. Nicola Philippaerts och H&M Chilli Willi samt Ben Maher och Explosion W. Foto: LGCL / Stefano Grasso

London Knights tog hem GCL i Doha

Det blev två strålande rundor från Nicola Philippaerts och Ben Maher som gav deras lag London Knights segern i Global Champions League i Doha, det 16:e kvalet innan lagfinalen i Prag.

Mycket stod på spel i den 1,55-klass som utgjorde andra rundan i Global Champions League-kvalet i Doha och sista kvalet till den individuella finalen i Global Champions Tour. De fyra bästa teamen i Doha slipper rida den första lagklassen i Prag i december och är direktkvalade till finalen dit det 15 bästa lagen tar sig. I klassen var de 35 bästa individuellt kvalificerade för finalen.

Peder Fredricson red H&M Christian K för laget Prague Lions, redan klara för finalen. Tillsammans med Niels Bruynseels med Delux van T&L slutade Peder med laget 12:a här i Doha på 22 fel.

London Knights, Nicola Philippaerts och Ben Maher med hästarna H&M Chilli Willi respektive Explosion W, gick ut sist och såg aldrig ens ut att darra på manschetten på Uliano Vezzanis svåra och krävande bana. Tvåa blev Miami Celtics där Jessica Springsteen / RMF Swinny du Parc och Michael Duffy / Quintano med endast 2 fel totalt. Rome Gladiators med VM-ekipagen med Lorenzo de Luca Irenice de Horta och Laura Kraut med Zeremoni slutade på 4 fel och Zeremonie har inte rört en bom.

Totalt var elva felfria och fyra tog tidsfel till för att ligga bra till. Många drog på sig fyra fel, ännu en del ett tidsfel därtill bland annat både Peder Fredricson och Matilda Karlsson. Båda är nu vidare till den individuella finalen i Global Champions Tour.

Team rankning efter Doha
Rank, lag, poäng, prispengar under säsongen
1 London Knights 353.00  € 2,371,245
2 Valkenswaard United 313.00 € 1,681,479
3 Miami Celtics 269.00  € 1,082,557

Resultat i GCL Doha-kvalet

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.