Uncanto di Villagana 1290 och Jens Fredricson i Falsterbo. Foto Bo Bennergård

Lövsta säljer internationella Grand Prixhingsten

Hingsten har tävlats i internationell Grand Prix av Jens Fredricson. Nu säljs han till Belgien.

Mycket välstammade Uncanto di Villagana 1290, som kommer ur Cor de la Bryeres mödernelinje, är såld till Lövstas samarbetspartner Roshoeve i Belgien. Han är sedan tidigare elitpremierad i BWP, där han har uppmärksammats för sina tävlingsresultat och avkommornas hoppförmåga.

Uncanto di Villagana 1290 (född 2005, e. Canturo – Acord II) godkändes för svensk avel 2014 och har haft en framgångsrik tävlingskarriär under åren i Lövstas ägo. Han har tävlat internationell Grand Prix med både Jens Fredricson och Rachel Steffen.

Uncanto di Villagana har bland annat varit 2:a i Flyinge GP 150, 2:a i Billdal GP 150, 1:a i Elmia GP 150, 3:a i Liège GP 160, 2:a i Valkenswaard GP 150, 2:a i Opglabbeek GP 150, 3:a i Uggerhalne Nations Cup 150 och 4:a i Zandhoven GP 150.

—Lövsta Stuteri arbetar hela tiden med att utveckla svensk hopphästavel och i linje med det både köps och säljs det hingstar regelbundet. Nu finns det ett starkt intresse för Uncanto i Belgien och därför togs beslutet att sälja honom till Lövstas samarbetspartner Roshoeve. De avkommor som jag har sett i Sverige som har kommit ut på tävlingsbanorna ser riktigt lovande ut, de visar på mycket god hoppförmåga, ett bra temperament och mycket bra ridbarhet. säger Jens Fredricson, Lövstas avelsrådgivare.

Fadern Canturo har tävlat i OS 2004 och VM 2006. Morfar Accord II har haft stor framgång som hopp- och gångartsförärvare.

Uncanto di Villagana är godkänd i SWB, BWP och Oldenburg.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.