Malin Baryard Johnsson - El Barone 111 Z. Foto LGCT

Malin Baryard efter storsegern på hemmaplan: ”De red lite för sakta, ungdomarna”

Drottningen av Norrköping visade var skåpet ska stå i helgen när Holmen Grand Prix, även delfinal i 7 Star, reds hos Åby Ridklubb. Malin Baryard Johnsson segrade på Lövstahingsten El Barone 111 Z med drygt två sekunder till godo på tvåan.

Fem ekipage gick till omhoppning i söndagens största klass på Norrköping Horse Show och det blev en spännande fajt mellan hemmafavoriterna Viktor Melin, Åby Ridklubb, och Malin Baryard Johnsson, bosatt i Norrköping men tävlande för Linköpings Fältrittklubb, och Hedda Wallin, även hon tävlade för en östgötaklubb, Mantorp.

Viktor Melin och Atina var först att leverera en felfri omhoppning, men han fick omedelbart se sig slagen av drottningen av Norrköping, Malin Baryard Johnsson med Lövstahingsten El Barone 111 Z som var mer än tre sekunder snabbare. Även Hedda Wallin och Carrera var felfria, men lyckades inte slå Malins tid och Malin segrade med drygt två sekunders marginal.

– Han ska egentligen inte kunna vinna en sån här omhoppning för han är väldigt storhoppande och galopperar stort. Min häst har nog mest kapacitet, men deras är lite kvickare så jag visste att jag skulle bli tvungen att plocka bort lite steg här och var, sa Malin till Norrköpings Tidningar efter segern.

30-årige Melin och 26-åriga Wallin fick också en skämtsam gliring från OS-guldmedaljören.

– De red lite för sakta de andra, ungdomarna, så det blev en ganska enkelt seger. En trevlig omhoppning, jag behövde inte jaga nånstans. Den gick helt enligt plan. Men hästen är fantastisk, jag sitter på all rutin och både han och jag är i fin form. Det blev väl perfekt för publiken?

Kan han utmana Indiana om att bli din bästa häst? frågade Norrköpings Tidningar.

– Det kommer han inte att göra, men han kan vara den som tar över när hon blir för gammal. Han är bara tio år.

Resultat > > >

Om tävlingen i Norrköpings Tidningar (låst artikel) > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.